Przednie reflektory w GTI..
- Hypia
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Przednie reflektory w GTI..
Witojcie
Mam kilka pytań dotyczących przednich świateł w Peuegocie 205 GTI.. Czy naprawde znajduje się tam jakiś układ hydrauliczny dzięki któremu można zmieniać ich ustawienie nie tylko góra/dół, ale także lewo i prawo? Niedawno spotkałem się z właścicielem autka u którego jeden reflektor widocznie odstawał od nadwozia z jednej strony.. Powiedział mi, że ma niesprawny układ i dlatego tak jest. O ile to prawda to chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was dowiadywał się może ile kosztuje naprawa, albo w jaki sposób mechanicznie da się poprawić jego ustawienie?
Z góry dziękuje i Pozdrawiam!
Mam kilka pytań dotyczących przednich świateł w Peuegocie 205 GTI.. Czy naprawde znajduje się tam jakiś układ hydrauliczny dzięki któremu można zmieniać ich ustawienie nie tylko góra/dół, ale także lewo i prawo? Niedawno spotkałem się z właścicielem autka u którego jeden reflektor widocznie odstawał od nadwozia z jednej strony.. Powiedział mi, że ma niesprawny układ i dlatego tak jest. O ile to prawda to chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was dowiadywał się może ile kosztuje naprawa, albo w jaki sposób mechanicznie da się poprawić jego ustawienie?
Z góry dziękuje i Pozdrawiam!
- Hypia
- Junior
Zapomniałem jeszcze napisać, że pokazywał mi taki dłuższy przewód, który właśnie był odpowiedzialny za tą regulacje.. Powiedział, że jest pod jakimś ciśnieniem i wystarczy tylko mala dziurka, a o ustawianiu bedzie można już tylko pomażyć.. No chyba, że się naprawi To jak wkońcu z tymi reflektorami? Może ktoś jeszcze się wypowie?
Insane In The Brain!
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Kontakt:
tak są regulowane (powietrzem) w pozycji góra/dół, masz takie pokrętło po lewej stronie pod nawiewem, prawo/lewo reguluje się ręcznie.
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej