przekładanie wiązek licznika

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

przekładanie wiązek licznika

Post autor: blaszka »

witam
przerabiał ktos moze kostki (piny ) przy zmianie licznika z biedy na licznik od xs/gti z pomocą tabeli podanej w poradniku

ja własnei próowałem zrobiłem tak jak tam podane ale niestety zamiast działac poprawnie zrobiła sie tzw choinka na liczniku wszystko swieciło jak chciało i zyło soim zyciem
Dzieki pomocy cheatosa który mi przesłał schemat podłaczenia ale po numerach kabli prawie wszytko juz dział zostala kosmetyka czyli kierunki i zasilanie na podswietlenie
wiec moje pytanie czy ktos miał ten sam problem co ja i czy ten schemat jest poprawnie napisany Cheatos mówił ze tez miał problemy kozystajac z tego schematu
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Jak schemat ten testowalem, w domu podlaczajac poszczegolne piny do zasilania, to bylo dobrze, ale czy samo przejscie stary-nowy jest dobrze, to nie wiem. Wiem, ze w nowym piny sa dobrze opisane.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

tam sa bledy... niektore sa troszke poprzestawiane piny... blaszka, ja przetlumacze ten schemacik i wrzuce jakos na stronke
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
Pagi
Maniak
Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
Numer Gadu-gadu: 35314
Kontakt:

Post autor: Pagi »

Ja tam juz robilem kilka licznikow i nie mialem zadnych problemow, tylko raz u PIT_Ra zamienilem miejscami kierunki :)

W sumie za kazdym razem rozpisywalem sobie co gdzie na jakim pinie w obu licznikach, bo minimalnie roznily sie od siebie.

Takze proponuje przesledzic sciezki z jakims miernikiem w łapce, a jak nie to tutaj mam to co robilem PIT_Rowi: http://p205.pagi.one.pl/Inne/Opisy%20licznikow/
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

juz licznik zrobiony i działa czesc pinow rozmiesciłem z schematu co mi dał cheatos a czesc sprawdziłem recznei po sciezkach i wszystko gra
niestety ta tabela co jest w poradniku okazała sie kichowata
ODPOWIEDZ