Bierze olej i kopci ale ma moc
Bierze olej i kopci ale ma moc
Witam, a wiec jest tak silnika zapala nawet przy -20 bez problemu. Po odpaleniu puszcza troche dymu pozniej po rozgrzaniu i jak sie daje w gaz. Moc widac ma bo sprawdzalem vmax 150-160 . Silnik gaznikowy TU1 . Bierze ok. 1litr oleju na 1000km. Zalalem go "motodoktorem" czy cos takiego ale duzo nie pomoglo. Co to moze byc ? Moze sprubowac to http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=95469616 Aha uszczelniacze zaworowe byly robione ok. 3tys km temu troche mniej dymil ale pozniej znowu. Pozdrawiam
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
jak bierze Ci 1L na 1000km to tu nie motodoktor a remont potrzebny
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
A ja stawiam na uszczelniacze zaworowe.
Mi bral 1litr na 100km wlasnie przez uszczelniacze.
Od tego bym zaczal. Ale moze sie okazac oczywiscie ze i pierscienie sa walniete.
Mi bral 1litr na 100km wlasnie przez uszczelniacze.
Od tego bym zaczal. Ale moze sie okazac oczywiscie ze i pierscienie sa walniete.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Jak zmieniasz pierscienie to tak czy siak po rozpieciu korbowodow lepiej dac nowe panewki, ktore tez drogie nie sa 100zl za komplet, a spokoj na duszy jest. Czemu chcesz wymieniac tloki? Zuzywaja sie znacznie wolniej od tulei, a po ich wyjeciu w celu zalozenia pierscieni mozna je pomierzyc -jesli bedzie jajco to pierscienie pewnie i tak sie nie przyjma