Potrzebuje informacji na temat zaciskóe hamólcowych Bendix

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Gruby81

Potrzebuje informacji na temat zaciskóe hamólcowych Bendix

Post autor: Gruby81 »

Do wersji 1.1. urwałem odpowietrznik i potrzebuje pilnie dowiedzieć sie gdzie można najtaniej kupić zaciski lub same tłoczki Bendix. Zależy mi na najniższych kosztach.
trabisp
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: trabisp »

najizsze koszty to nawierc sobie samw garazu to jnajtansza ale nie najbezpieczniejsza hee:) :roll: :roll: :roll: :roll:
Gruby81

Post autor: Gruby81 »

Tak zrobiłem i narazie jeżdże ale długo tak nie pociągne. Wkręciłem odpowietrznik z gwintem 8*1. Ale w drugim kole już wcześniej był ukręcony i już nie chce sie jeszce z tym mordować.
Bartloo

Post autor: Bartloo »

Ja tak wiercilem ze w koncu kupilem nowy(uzywany) zacisk, bo nie bardzo już bylo gdzie wkrecic nowy odpowietrznik :). Boje sie o druga strone, pewnie kiedys przyjdzie to ruszyc a wtedy :( strach.
Wacman
Junior

Post autor: Wacman »

Najprościej, ale nie wiem czy najlepiej to rozwiercić, nagwintować i wkręcic śrubę 8 ja juz tak jeżdżę dwa lata 8)7
Awatar użytkownika
mi
Maniak

Post autor: mi »

panowie - przerażacie mnie :?
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

czym?? tak sie naprawia zaciski -bierzesz rozwiertak i wykrecasz ukrecony odpowietrznik, a pozniej wkrecasz nowy
Wacman
Junior

Post autor: Wacman »

Nie, prawdopodobnie będzie uszkodzony gwint, dlatego łatwiej wywiercić wiertłem pod gwintownik fi 8 nagwintować i wkręcić śrubę 8 z podkładką 8)7
ODPOWIEDZ