Aku 62Ah, Pug da rade??

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Aku 62Ah, Pug da rade??

Post autor: Rychu »

Hej!

Pożyczyłem znajomemu auto, no i gdzieś tam na wsi mu się zj.bał alternator. No więc machenior naprawił co trzeba i zmienił aku, bo nie było czasu żeby stary podładować. Tylko że zmienił go na 62Ah, wcześniej było 46. Ten jest o wiele lepszy (Bosh) i w ogóle w lepszym stanie niż moja Centra, tylko czy alternator wydoli z ładowaniem??

Jak myślicie? Jeździ ktoś na takim?
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

troche duzy
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

sprawdz -podlacz miernik przy wlaczonych swiatlach i wycieraczkach -jak bedzie >14,2V to gites :)
Nie sadze, zeby to byl jakis problem dla 45A alternatora
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Ja mam 64Ah w gti'ku już dłuższy czas i wszystko gra. Wcześniej w dieselu miałem 68Ah. Całą zimę przejeździłem i nigdy prądu nie brakło.
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

a jak to wyglada w mniejszych silniczkach? 1.4 1.1 :?:
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
mareckilublin
Nowicjusz

Post autor: mareckilublin »

tak duzy aku moze byc niedoladowywany(poladuj w komorce baterie kilka razy do polowy zobaczysz jak szybko spadnie jej sprawnosc)sprawdz jaki max prad moze oddac alter.w twoim pugu z reszta zobacz w ksiazce jaki jest przeznaczony aku do tego alternatora
i taki zaloz bo ten moze byc dobry ale nie na dlugo(poprawcie mnie jak bredze)
pozdro
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

to nie jest duzy aku :W
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

He he...no i komu tu wierzyć 8)7

Jednak trzeba będzie to sprawdzić doświadczalnie, dam może znać za jakiś czas czy coś się dzieje :lol:
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

nie wierzyc, tylko sprawdzic napiecie ladowania -wszystko bedzie wiadome
tygrysek_82

Post autor: tygrysek_82 »

bosh lepszy od centry ? no ja bym podyskutowal. Swoją centrę katowałem 7 lat(ok 90000przejechane). Dodam że w "juniorku". Miala pojemnosc 50Ah i spokojnie alternator ją ładował. Teraz wymieniłem również na 50tkę ale z 510A chwilowego :twisted: . (robione przez Centrę - kosztował 113zeta) Tej zimy moje pędzidełko dało radę odpalić 3 samochody moim kumplom z pracy (vento 1,9tdi,poloneza,seiczaka) jeden po drugim (ustawili sie w kolejce i tylko kable przepinaliśmy :mrgreen: )
Wole kupic lepsza centre niz tanszego bosha (silver). Kasa ta sama a roznica ogromna.
Jak sprawdzic alt.? 8) jak masz radio to zrob tak: zostaw auto na np godzine na swiatlach. Po czym odpal go, przejedz sie choc z pół godzinki, zgaś. Włącz radio i np cedeka jak masz, ustaw troche głośniej. Sprobuj odpalic. Jak radio nie zgasnie podczas odpalania to git :wink:
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

tylko wiesz niektore radia maja taki opszyn ze przy odpalaniu sie wylaczaja na pare sekund

co do Ah to ja przy 1,4 mam u siebie jakies 33-35 Ah pobor chwilowy 330 A
tygrysek_82

tylko wiesz niektore radia maja taki opszyn ze przy odpalaniu sie wylaczaja na pare sekund
:-) ja tam sie nie bawilem w takie badziewie ze radio gra tylko przy przekreconej stacyjce. Przy zakladaniu radyjka wystarczy przeciez 2 przewody razem spiąć i na stałe do plusa podpiąć.
Zimą nie masz kłopotów? do 1,4 kazdy producent z tego co patrzyłem zaleca przynajmniej 45Ah z ok 360-400 chwilowego.
djcinek
Nowicjusz

Post autor: djcinek »

ja w maluchu mialem 50 ah i ladowal bez problemu :)
.... 1.1i TU1M ...LooK...
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

tygrysek_82 pisze:
:-) ja tam sie nie bawilem w takie badziewie ze radio gra tylko przy przekreconej stacyjce. Przy zakladaniu radyjka wystarczy przeciez 2 przewody razem spiąć i na stałe do plusa podpiąć.
nie zlapales
Zimą nie masz kłopotów? do 1,4 kazdy producent z tego co patrzyłem zaleca przynajmniej 45Ah z ok 360-400 chwilowego.
w 1.9 mam 36Ah i jakos daje rade w zime (raz przy -30 nie zakrecil, ale godzinka na kaloryferze zalatwila sprawe)
tygrysek_82

w 1.9 mam 36Ah i jakos daje rade w zime (raz przy -30 nie zakrecil, ale godzinka na kaloryferze zalatwila sprawe)
No to chyba codziennie musiałeś jezdzić zimą, bo jakos nie chce mi sie wierzyć, że przy tych mrozach tej zimy bez problemu Ci odpalał. Zdarzało Ci się nie jezdzić np tydzien ?
ODPOWIEDZ