Aku 62Ah, Pug da rade??
- Rychu
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Aku 62Ah, Pug da rade??
Hej!
Pożyczyłem znajomemu auto, no i gdzieś tam na wsi mu się zj.bał alternator. No więc machenior naprawił co trzeba i zmienił aku, bo nie było czasu żeby stary podładować. Tylko że zmienił go na 62Ah, wcześniej było 46. Ten jest o wiele lepszy (Bosh) i w ogóle w lepszym stanie niż moja Centra, tylko czy alternator wydoli z ładowaniem??
Jak myślicie? Jeździ ktoś na takim?
Pożyczyłem znajomemu auto, no i gdzieś tam na wsi mu się zj.bał alternator. No więc machenior naprawił co trzeba i zmienił aku, bo nie było czasu żeby stary podładować. Tylko że zmienił go na 62Ah, wcześniej było 46. Ten jest o wiele lepszy (Bosh) i w ogóle w lepszym stanie niż moja Centra, tylko czy alternator wydoli z ładowaniem??
Jak myślicie? Jeździ ktoś na takim?
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
troche duzy
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
a jak to wyglada w mniejszych silniczkach? 1.4 1.1 ![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF
- mareckilublin
- Nowicjusz
tak duzy aku moze byc niedoladowywany(poladuj w komorce baterie kilka razy do polowy zobaczysz jak szybko spadnie jej sprawnosc)sprawdz jaki max prad moze oddac alter.w twoim pugu z reszta zobacz w ksiazce jaki jest przeznaczony aku do tego alternatora
i taki zaloz bo ten moze byc dobry ale nie na dlugo(poprawcie mnie jak bredze)
pozdro
i taki zaloz bo ten moze byc dobry ale nie na dlugo(poprawcie mnie jak bredze)
pozdro
- Rychu
- Uzalezniony
- Kontakt:
He he...no i komu tu wierzyć
Jednak trzeba będzie to sprawdzić doświadczalnie, dam może znać za jakiś czas czy coś się dzieje![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Wariat 8)7](./images/smilies/icon_bonk.gif)
Jednak trzeba będzie to sprawdzić doświadczalnie, dam może znać za jakiś czas czy coś się dzieje
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Peugeot 205 1.4GT LPG
bosh lepszy od centry ? no ja bym podyskutowal. Swoją centrę katowałem 7 lat(ok 90000przejechane). Dodam że w "juniorku". Miala pojemnosc 50Ah i spokojnie alternator ją ładował. Teraz wymieniłem również na 50tkę ale z 510A chwilowego
. (robione przez Centrę - kosztował 113zeta) Tej zimy moje pędzidełko dało radę odpalić 3 samochody moim kumplom z pracy (vento 1,9tdi,poloneza,seiczaka) jeden po drugim (ustawili sie w kolejce i tylko kable przepinaliśmy
)
Wole kupic lepsza centre niz tanszego bosha (silver). Kasa ta sama a roznica ogromna.
Jak sprawdzic alt.?
jak masz radio to zrob tak: zostaw auto na np godzine na swiatlach. Po czym odpal go, przejedz sie choc z pół godzinki, zgaś. Włącz radio i np cedeka jak masz, ustaw troche głośniej. Sprobuj odpalic. Jak radio nie zgasnie podczas odpalania to git ![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Wole kupic lepsza centre niz tanszego bosha (silver). Kasa ta sama a roznica ogromna.
Jak sprawdzic alt.?
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
tylko wiesz niektore radia maja taki opszyn ze przy odpalaniu sie wylaczaja na pare sekund
![Smile :-)](./images/smilies/smile1.gif)
Zimą nie masz kłopotów? do 1,4 kazdy producent z tego co patrzyłem zaleca przynajmniej 45Ah z ok 360-400 chwilowego.co do Ah to ja przy 1,4 mam u siebie jakies 33-35 Ah pobor chwilowy 330 A
nie zlapalestygrysek_82 pisze:tylko wiesz niektore radia maja taki opszyn ze przy odpalaniu sie wylaczaja na pare sekundja tam sie nie bawilem w takie badziewie ze radio gra tylko przy przekreconej stacyjce. Przy zakladaniu radyjka wystarczy przeciez 2 przewody razem spiąć i na stałe do plusa podpiąć.
w 1.9 mam 36Ah i jakos daje rade w zime (raz przy -30 nie zakrecil, ale godzinka na kaloryferze zalatwila sprawe)Zimą nie masz kłopotów? do 1,4 kazdy producent z tego co patrzyłem zaleca przynajmniej 45Ah z ok 360-400 chwilowego.co do Ah to ja przy 1,4 mam u siebie jakies 33-35 Ah pobor chwilowy 330 A