Aku 62Ah, Pug da rade??
- Rychu
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Aku 62Ah, Pug da rade??
Hej!
Pożyczyłem znajomemu auto, no i gdzieś tam na wsi mu się zj.bał alternator. No więc machenior naprawił co trzeba i zmienił aku, bo nie było czasu żeby stary podładować. Tylko że zmienił go na 62Ah, wcześniej było 46. Ten jest o wiele lepszy (Bosh) i w ogóle w lepszym stanie niż moja Centra, tylko czy alternator wydoli z ładowaniem??
Jak myślicie? Jeździ ktoś na takim?
Pożyczyłem znajomemu auto, no i gdzieś tam na wsi mu się zj.bał alternator. No więc machenior naprawił co trzeba i zmienił aku, bo nie było czasu żeby stary podładować. Tylko że zmienił go na 62Ah, wcześniej było 46. Ten jest o wiele lepszy (Bosh) i w ogóle w lepszym stanie niż moja Centra, tylko czy alternator wydoli z ładowaniem??
Jak myślicie? Jeździ ktoś na takim?
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
troche duzy
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
a jak to wyglada w mniejszych silniczkach? 1.4 1.1
Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF
- mareckilublin
- Nowicjusz
tak duzy aku moze byc niedoladowywany(poladuj w komorce baterie kilka razy do polowy zobaczysz jak szybko spadnie jej sprawnosc)sprawdz jaki max prad moze oddac alter.w twoim pugu z reszta zobacz w ksiazce jaki jest przeznaczony aku do tego alternatora
i taki zaloz bo ten moze byc dobry ale nie na dlugo(poprawcie mnie jak bredze)
pozdro
i taki zaloz bo ten moze byc dobry ale nie na dlugo(poprawcie mnie jak bredze)
pozdro
- Rychu
- Uzalezniony
- Kontakt:
He he...no i komu tu wierzyć
Jednak trzeba będzie to sprawdzić doświadczalnie, dam może znać za jakiś czas czy coś się dzieje
Jednak trzeba będzie to sprawdzić doświadczalnie, dam może znać za jakiś czas czy coś się dzieje
Peugeot 205 1.4GT LPG
bosh lepszy od centry ? no ja bym podyskutowal. Swoją centrę katowałem 7 lat(ok 90000przejechane). Dodam że w "juniorku". Miala pojemnosc 50Ah i spokojnie alternator ją ładował. Teraz wymieniłem również na 50tkę ale z 510A chwilowego . (robione przez Centrę - kosztował 113zeta) Tej zimy moje pędzidełko dało radę odpalić 3 samochody moim kumplom z pracy (vento 1,9tdi,poloneza,seiczaka) jeden po drugim (ustawili sie w kolejce i tylko kable przepinaliśmy )
Wole kupic lepsza centre niz tanszego bosha (silver). Kasa ta sama a roznica ogromna.
Jak sprawdzic alt.? jak masz radio to zrob tak: zostaw auto na np godzine na swiatlach. Po czym odpal go, przejedz sie choc z pół godzinki, zgaś. Włącz radio i np cedeka jak masz, ustaw troche głośniej. Sprobuj odpalic. Jak radio nie zgasnie podczas odpalania to git
Wole kupic lepsza centre niz tanszego bosha (silver). Kasa ta sama a roznica ogromna.
Jak sprawdzic alt.? jak masz radio to zrob tak: zostaw auto na np godzine na swiatlach. Po czym odpal go, przejedz sie choc z pół godzinki, zgaś. Włącz radio i np cedeka jak masz, ustaw troche głośniej. Sprobuj odpalic. Jak radio nie zgasnie podczas odpalania to git
ja tam sie nie bawilem w takie badziewie ze radio gra tylko przy przekreconej stacyjce. Przy zakladaniu radyjka wystarczy przeciez 2 przewody razem spiąć i na stałe do plusa podpiąć.tylko wiesz niektore radia maja taki opszyn ze przy odpalaniu sie wylaczaja na pare sekund
Zimą nie masz kłopotów? do 1,4 kazdy producent z tego co patrzyłem zaleca przynajmniej 45Ah z ok 360-400 chwilowego.co do Ah to ja przy 1,4 mam u siebie jakies 33-35 Ah pobor chwilowy 330 A
nie zlapalestygrysek_82 pisze:ja tam sie nie bawilem w takie badziewie ze radio gra tylko przy przekreconej stacyjce. Przy zakladaniu radyjka wystarczy przeciez 2 przewody razem spiąć i na stałe do plusa podpiąć.tylko wiesz niektore radia maja taki opszyn ze przy odpalaniu sie wylaczaja na pare sekund
w 1.9 mam 36Ah i jakos daje rade w zime (raz przy -30 nie zakrecil, ale godzinka na kaloryferze zalatwila sprawe)Zimą nie masz kłopotów? do 1,4 kazdy producent z tego co patrzyłem zaleca przynajmniej 45Ah z ok 360-400 chwilowego.co do Ah to ja przy 1,4 mam u siebie jakies 33-35 Ah pobor chwilowy 330 A