Potrzebne są dystanse czy chcieli zarobić?? help!!
Potrzebne są dystanse czy chcieli zarobić?? help!!
Chciałem dzisiaj założyć do autka aluski i powiedziano mi, że niby są potrzebne dystanse, ale niebardzo w to wierzę bo felgi sprawdzał jakiś ulizajek w garniturku i tylko zajrzał przez szybę od samochodu i nawet nie raczył bliżej na te felgi spojrzeć. Felgi mają wymiary 14", szerokość 6", ET 33. Czy są do nich na prawdę potrzebne dystanse?? Oponki chcę wrzucić 175/65, góra 185/65
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
175 - beda nieco smiesznie wygladaly na 6 calowej feldze! Wedlug mnie 185 to minimum na taka felge...
A czy beda dystanse potrzebne czy nie... to sie okaze jak felgi zalozysz
Najtanszy sposob na sprawdzenie...
A czy beda dystanse potrzebne czy nie... to sie okaze jak felgi zalozysz
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
no jutro jade do innego serwisu sprawdzic, bo kurde tego ulizajka to prawie w bruk wbilem, w ogole tych felg nie obejrzal dokladnie tylko rzucil haslo ze musza byc dystanse, a jesli chodzi o oponki to zobaczymy co mi doradza w serwisie bo znalazlem taki ze obojetnie czy bedzie 175 czy 185 to i tak zaplace grosze ![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Na tak szerokiej feldze na 175 mozie sie samochod niestabilnie prowadzic... wedlug mnie 185 to minimum!!
Scianki boczne opony powinny byc pod katem 90stopni do nawierzchni, a jak wlozysz 175 na 6 calowa felge, to te scianki beda do nawierzchni pod takim katem \ / bo opona na dole bedzie wezsza niz felga
wloz 185
Scianki boczne opony powinny byc pod katem 90stopni do nawierzchni, a jak wlozysz 175 na 6 calowa felge, to te scianki beda do nawierzchni pod takim katem \ / bo opona na dole bedzie wezsza niz felga
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
uff niedługo zgłupieje hehe, zobaczymy co jutro powiedza przy montażu, bo gość przymierzal te felgi i mowil ze dystanse nie będą potrzebne (mowa tu o innej stacji serwisowej do której pojechałem), powiedział również, że przy 185 byłyby potrzebne, ale przy 175 nie ma takiej konieczności, ogólnie od wielu osób słyszałem ze 175, 185 to jest ponoć max rozmiar bez dystansów
yeeee udało się w końcu założyć te felgi, kulają się na oponkach Yokohama 175/60 i wygląda to po prostu ślicznieeee!!!
Jedynie będę musiał na tył dystanse malutkie wrzucić, bo autko mam powypadkowe i była źle blacharka zrobiona i przez to na mniejszych predkosciach koło minimalnie ociera ale jest dobrzeeeeeee !!!! ![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
tak na marginesie to jak ktoś ma do sprzedania kapsle na otwór o średnicy 50mm to dajcie znać![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
tak na marginesie to jak ktoś ma do sprzedania kapsle na otwór o średnicy 50mm to dajcie znać