Dyskusje na temat wszelkiego rodzaju czesci, APEX, Bilstein, Bosh, OMEX, Emerald, oraz dyskusje na temat ukladow elektrycznych oraz spraw zwiazanych z komputerem.
Nie dziala mi spryskiwacz, wzialem drugi silniczek, podlaczylem nie dziala. Na krotko do akumulatora - nie dziala. Podlaczylem do tylniego spryskiwacza - dziala. Z wajcha pewnie swoja droga bedzie problem bo wycieraczka nie startuje przy spryskiwaniu, ale poki co to jestem ciekaw dlaczego ten silniczek podlaczony na kroktko nie dziala (oczywiscie zwrocilem uwage na bieguny ) Sprawdzalem probowka jest napiecie.
A u mnie np. niby działa, ale sama nie wraca w dolne połozenie .. po wyłączeniu pokrętła staje np. na środku szyby...musze tak wycyrklować loookajac w lusterko by zatrzymać ją w odpowiednim miejscu...
Ktoś wie o co kaman />?
nie wiem jak przód, ale z tyłu miałem takie przeboje... musisz rozebrać obudowę przekładni, i przyjrzeć się ukrytym pod plastikowym kołem zębatym przekładni ślimakowej trzem stykom i ścieżkom na tym kółku. oczywiście samym przyglądaniem nic nie zrobisz, więc dognij blaszki styków, i przeczyść ścieżki na kółku. powinno pomóc u mnie pomogło..
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
ZyŁy pisze:Pytanko:
To norma, ze przy spryskiwaniu nie wlacza sie wycieraczka ?
Nie
Co do tylnej wycieraczki -to ma zalete.
Mozna pozostawic ja w gornym skrajnym polozeniu -nie zbiera sie syf i w zime latwiej snieg zrzucac nie ruszajac sie z samochodu
U mnie za kazdym psik psik wycieraczki latają...i z przodu i z tyłu..tyle ze tylna sie zatrzymuje dopiero w momencie przekręcenia pokretła sterującego...