Docieranie silnika

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
d_ARC
Uzalezniony
Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
Numer Gadu-gadu: 2897169
Kontakt:

Docieranie silnika

Post autor: d_ARC »

W ubiegły piątek odebrałem auto po wymianie rozrządu i kompletnej renowacji głowicy. Zrobiłem już ponad 400km, mechanik twierdził, że dotarcie wystarczy 500km bo panewki nie były wymieniane. W najbliższą niedzielę jest ciekawa impreza w której chciałem wystartować. Nawierzchnia prób to głównie asfalt więc auto ostro dostałoby po d***. Kusi mnie strasznie, ale wiem, że jak się zdecyduję to pojadę na maxa... Czy 500km rzeczywiście wystarczy, czy lepiej spokojnie dojeździć do 1000km? Pug to 1.9 GTI.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

dol miales robiony? pierscienie itp? jak nie to IMHO nawet docierac nie musisz -wystarczy ze sie wszystko uklepie (jakies 50km, a nawet mniej).
Awatar użytkownika
d_ARC
Uzalezniony
Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
Numer Gadu-gadu: 2897169
Kontakt:

Post autor: d_ARC »

Dół robiony przez poprzednika (w przeciwieństwie do góry tego nie sp***), panewki podobno zalecane w KJS (???). Dół rozebrany przez gościa który dla mnie robił górę (niestety musiał biedak silnik wyjąć) sprawdzony i podobno wszystko igła (podobno, bo przez kontrolki które pytałem wcześniej sam już nie wiem). Zaznaczam, że kolejny remont nie byłby mile widziany, ale jeśli rzeczywiście nie trzeba docierać to byłoby super bo już 2 m-ce nie startowałem :(
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

poczekaj jeszcze na opinie kogos innego -moja juz znasz, ale szkoda by bylo silnika gdybym sie mylil
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

możesz go spokojnie gonić - u mnie była podobna sytuacja bo w Niemczech robiony był dół a ja robiłem górę i od razu ogień, Startuj spokojnie- bo chyba dół już masz ulożony :)
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
ODPOWIEDZ