licznik xs gti = prędkosć

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

juz wszystko sie wyjasniło licznik mi działa juz poprawnie no moze prawie(jeszcze kwestia dokładnej regulacji wskazówki)
rozbierałem go i to kwestia ustawienia wskazówki dobrze a ciezko to troche zrobic jak miałem zegar rozebrany w mak hehe
RaveMan jak nic nie grzebałes w liczniku tzn nie wyciagałes wskazówki i nie poprawiałes(naprawiałes) sprezynki która tam jest w srodku to pokazuje licznik dobrze
alexil
Junior

Post autor: alexil »

Ja w Garrosie mam licznik z GTI i zawyżał mi ok 10 km/h na zimówkach (145/70/13). Teraz mam założone letnie 195/50/15 jednak jeszcze na nich nie jeździłem. Jak wyjade to zobacze co i jak ale myślę, że powinno być ok, bo to przez koła mi zawyżał.

Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
RaveMan
Junior
Posiadany PUG: Sacre Numero 1.4, 1995
Numer Gadu-gadu: 4047375
Kontakt:

Post autor: RaveMan »

hmmmm z tym ze wskazowki byly wyjete bo kupilem te zegary w elementach tzn byly pozdejmowane tarcze i wskazowki. Napisz mi w jaki sposob wyregulowales to ustrojstwo. Pozdro
Peugeot 205 1,4 kat. Sacre Numero
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

JEZDZIŁEM U NAS W GALAXY W KÓŁKO PO PARKINGU I WYJMOWAŁEM I WSADZAŁEM WSKAZÓWKE TAK AZ PO ZASTRZYMANIU AUTA STAWAŁA PRAWIE PIONOWO NIE WIEM JAK JEST U CIEBIE MOZE ODARU TAK BEDZIE STAWAC BO U MNIE TO MASAKRA (BO WCZESNIEJ MUSIAŁEM SPREZYNKE NAPRAWIC TZN ZROBIC JA W SLIMAKA BO TAK NIE BYŁA I WSKAZÓKA WARIOWAŁA HEHE) JESZCZE TERAZ TROCHE MOZE JEST ZLE O JAKIES 1-2 MM
GRABA

Post autor: GRABA »

Zawsze można sprawdzić na trasie gdzie są automatyczne czujniki prętkości,albo jedz za innym autkiem i dogadaj sie żeby Ci dał znac jak ma setke, ja tak zrobiłem i licznik kłamał o 10km/h
ODPOWIEDZ