monowtrysk --> gażnik
- Darek
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
monowtrysk --> gażnik
mam pytanko.. chcialem w swoim juniorku zmienic silnik na 1.4.. duzo łatwiej kupic silnik na monowtrysku a nie mam ochoty bawic sie z kablami do komputera:] i tu moje pytanie.. co trzeba zmienic w silniku z monowtryskiem zeby współpracował z gaźnikiem? i czy gaznik z 1.0 da sobie rade z slinikiem 1.4 czy tez musialbym znalesc jakis od 1.4??
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
Nie wiem jak z gaznikiem od 1.0 ale moj gaznik z 1.1 dziala bez zarzutu z silnikiem 1.4(moze miec mniejsza moc ale na hamowni nie bylem wiec nie wiem)a zastosowalem go bo mam instalacje LPG i nie chcialem nic kombinowac.
Zamiast kolektora ssacego z monowstryskiem dajesz kolektor z gaznikiem, podlaczasz wszystkie rurki gumowe itd. i wyjezdzasz z garazu. Ale ja sie na tym tak dokladnie nie znam bo w sumie ja tylko pomagalem przy tym mojemu mechanikowi, ale podjerzewam ze nie bedzie z tym wiekszego problemu. Zycze udanego swapa
P.S. poczekaj na wypowiedzi madrzejszy ode mnie,a jest tu takich wielu.
Zamiast kolektora ssacego z monowstryskiem dajesz kolektor z gaznikiem, podlaczasz wszystkie rurki gumowe itd. i wyjezdzasz z garazu. Ale ja sie na tym tak dokladnie nie znam bo w sumie ja tylko pomagalem przy tym mojemu mechanikowi, ale podjerzewam ze nie bedzie z tym wiekszego problemu. Zycze udanego swapa
P.S. poczekaj na wypowiedzi madrzejszy ode mnie,a jest tu takich wielu.
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI