!!PROBLEM!! Pali tylko na 3 gary
- zen81
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Clio
!!PROBLEM!! Pali tylko na 3 gary
Od paru dni mam taki problem, ciagle zalewa mi 1 swiece i pali tylko na 3 gary. Kupiłem nowa kopółke i palec, ale nic nie pomogło. Robiłem juz rozne kombinacje- przekładałem swiece i kable w miejsce tej co zalewa i bez zmian. Dodam ze inne swiece pala bez problemu ale jak sa wkrecone w inne miejsce!! Myslalem wiec ze to wtrysk zalewa i dzis byłem rozkrecic wrzystko i sprawdzic czy nie leje. I o dziwo nic nie leja. Dla sprawdzenia wtrysk z 1 gara przelozylem do 4, a 4 do 1 zeby sprawdzic czy to wina wtrysku. A tu zdziwienie 4 pali normalnie a 1 itak zalewa. NIE WIEM CO ROBIC ;(
Sprawdziłem przewody, swiece, wtryski, wstawilem nowa kopolke z palcem i dalej pali tylko na 3, 1 ciagle zalewa.
Sprawdziłem przewody, swiece, wtryski, wstawilem nowa kopolke z palcem i dalej pali tylko na 3, 1 ciagle zalewa.
Zero łaski, zero wzruszeń..
-------------------------
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- zen81
- Uzalezniony
Nie bo nigdzie nie chcieli mi sprawdzic, kazali mi do serwisu Puga jechac
A teraz to ja nigdzie nie dojade. Ale tak nagle to by sie kompresja chyba nie zje## w sklepie motoryzacyjnym powiedzieli mi ze to moze byc zawor ssacy wypalony i ze dlatego zalewa.
Ale to sie stalo z dnia na dzien i nie chce mi sie wiezyc ze cos w silniku padło.
![Wariat 8)7](./images/smilies/icon_bonk.gif)
A teraz to ja nigdzie nie dojade. Ale tak nagle to by sie kompresja chyba nie zje## w sklepie motoryzacyjnym powiedzieli mi ze to moze byc zawor ssacy wypalony i ze dlatego zalewa.
Ale to sie stalo z dnia na dzien i nie chce mi sie wiezyc ze cos w silniku padło.
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Zawor nie zbyt mozliwe aby sie zawiesil.
Albo jest wtpalony jeden zawor ssacy, albo walnieta uszczelka pod glowica.
Albo jest wtpalony jeden zawor ssacy, albo walnieta uszczelka pod glowica.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
- zen81
- Uzalezniony
CUD Lewek ozył ![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
Dzis po raz ostatni poszedłem do garazy sprobowac cos wymuzdzyc. Przeczyscilem znowy wrzystkie swiece, i wyjołem kompa zeby wrzysktie styki przeczyscic. Zamontowalem wrzystko i ostatnia proba..... krece i... ODPALIŁ
Za głupi jestem i do teraz nie znam przyczyny![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
Dzis po raz ostatni poszedłem do garazy sprobowac cos wymuzdzyc. Przeczyscilem znowy wrzystkie swiece, i wyjołem kompa zeby wrzysktie styki przeczyscic. Zamontowalem wrzystko i ostatnia proba..... krece i... ODPALIŁ
Za głupi jestem i do teraz nie znam przyczyny
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)