Chciałbym Was prosić o małą diagnoze. Ostatnio zaczeły się dziać z moim 1.9 Gti, a konkretniej chyba ze sprzęgłem dziwne rzeczy
![Confused :?](./images/smilies/huh.gif)
1. Czasami nie chce mi wejść jedynka, a czasami wsteczny. Ale wystarczy, że zwolnię i jeszcze raz wcisnę sprzęgło i wskakują normalnie, choć wsteczny lubi sobie czasem zgrzytnąć..
2. O ruszeniu z piskiem mogę tylko pomarzyć
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
3. Z pod maski podczas jazdy na 2 i 3 biegu mniej więcej do 2500 tyś. obrotów dochodzi dziwny odgłos, tak jakby tam coś tarło.. A do tego czuć chwilami zapach nagrzanego sprzęgła
4. Do tej pory podczas agresywniejszej jazdy biegi wchodziły z lekkim uślizgiem sprzęgła, ale teraz aż boje się sprawdzać..
5. Najlepsze jest to, że jak już wrzuce jakikolwiek wyższy bieg od 1 i wcisnę nieco więcej gazu to obroty idą w góre, a samochód wogóle nie przyśpiesza
Dodam jeszcze, że sprzęgło było wymieniane jakieś 3 tygodnie temu i zrobiłem na nim ok. 1000 km.. Aha, do tej pory przy wciskaniu sprzęgła pedał nieco piszczał, a w tej chwili chodzi cichutko.. Przyznam się, że po wymianie sprzęgła nie oszczędzałem go za bardzo
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)