hamulce-pomocy szukam juz 4 tygodnie i stoje w miejscu
-
- Junior
- Posiadany PUG: megane 1.6 16v coupe ss
- Numer Gadu-gadu: 0
hamulce-pomocy szukam juz 4 tygodnie i stoje w miejscu
czy ktos mi jasno odpowie co to za typ hamulcy
szczeki sa kupione pod mojego puga tj. 205 xl 1.1 z 89 r. , ale nie pasuja do tarcz kotwicznych-ktore sa od jakiegos mocniejszego modelu o szczekach 40mm (podobno rzadki)
Nie moge miec tego typu bo u mnie korektor hamowania ma byc w cylinderkach (podobno), a tak lekki hamp tyl sie blokuje i jak bym jezdzil na recznym
jak znajde kabel od aparatu to wrzuce zdjacie szczęk (na 99 % bendix - regulowane od dolu) i tej pier... tarczy-która tez wyglada jak od bendixa i ma okrągłe wejscie cylinderka
pomocy
jesli wiesz cokolwiek na ten temat lub miales podobny problem napisz prosze
szczeki sa kupione pod mojego puga tj. 205 xl 1.1 z 89 r. , ale nie pasuja do tarcz kotwicznych-ktore sa od jakiegos mocniejszego modelu o szczekach 40mm (podobno rzadki)
Nie moge miec tego typu bo u mnie korektor hamowania ma byc w cylinderkach (podobno), a tak lekki hamp tyl sie blokuje i jak bym jezdzil na recznym
jak znajde kabel od aparatu to wrzuce zdjacie szczęk (na 99 % bendix - regulowane od dolu) i tej pier... tarczy-która tez wyglada jak od bendixa i ma okrągłe wejscie cylinderka
pomocy
jesli wiesz cokolwiek na ten temat lub miales podobny problem napisz prosze
- Załączniki
-
- szczęka
- ja2 001.jpg (48.86 KiB) Przejrzano 3480 razy
-
- chyba bendix
- ja2 002.jpg (53.77 KiB) Przejrzano 3480 razy
-
- tarcz kotwiczna
- ja2 003.jpg (50.9 KiB) Przejrzano 3480 razy
-
- tarcz kotwiczna-wejscie cylinderka
- ja2 004.jpg (49.64 KiB) Przejrzano 3480 razy
- Nialu
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja mam u siebie girlinga i moje szczęki wyglądają zupełnie inaczej, niż Twoje samoregulator i regulacja szerokości rozstawu szczęk też jest inna. Co do wyglądu cylinderka i tarcz kotwicznych daj mi ze dwa dni to zerknę. Jak te nie pasują to może powinieneś zobaczyć jak wygląda girling.
Twoje szczęki to na 100 % bendix, sprawdź w książce są tam dokładne zdjęcia i rysunki obydwu układów hamulcowych może coś jest źle robione podczas składania. Ja u siebie jak pierwszy raz składałem to też mi blokowało koła.
Mój pug to 205 xl 1.1 89 r.
Twoje szczęki to na 100 % bendix, sprawdź w książce są tam dokładne zdjęcia i rysunki obydwu układów hamulcowych może coś jest źle robione podczas składania. Ja u siebie jak pierwszy raz składałem to też mi blokowało koła.
Mój pug to 205 xl 1.1 89 r.
-
- Junior
- Posiadany PUG: megane 1.6 16v coupe ss
woocash-ksiazka? wedlug ksiazki te szczeki to bendix - bo maja regulacje od dolu-wez ksiazke i porownaj
i tarcz tez mi wyglada na bendix-ale nie pasuje-chodzi o okragle wejscie cylinderka i ta "wypustke" szeroka u dolu, ale nie pasuje (sam sprawdzalem)
ps a co do ksiazki to ja juz przy skrecaniu gaznika zauwazylem ze tam wielu rzeczy nie ma:( np kwestia przysspieszacza czy szczek o szerokosci 40mm - na allegro nawet koles je proponowal
Nialu- a gdzie masz korektor hamowania? ps2 a moj to wedlug ksiazki wersja z konca roku-typ gaznika i czy nie posiadasz czasem xs?-chodz to malo zmienia:(
i tarcz tez mi wyglada na bendix-ale nie pasuje-chodzi o okragle wejscie cylinderka i ta "wypustke" szeroka u dolu, ale nie pasuje (sam sprawdzalem)
ps a co do ksiazki to ja juz przy skrecaniu gaznika zauwazylem ze tam wielu rzeczy nie ma:( np kwestia przysspieszacza czy szczek o szerokosci 40mm - na allegro nawet koles je proponowal
Nialu- a gdzie masz korektor hamowania? ps2 a moj to wedlug ksiazki wersja z konca roku-typ gaznika i czy nie posiadasz czasem xs?-chodz to malo zmienia:(
- Nialu
- Nowicjusz
- Kontakt:
Prawdę powiedziawszy nigdy nie zastanawiałem się gdzie mam korektor hamowania na pewno u mnie nie występuje w postaci dodatkowego urządzenia, bo przewody idą bezpośrednio z pompy do cylinderków. Co do modelu to posiadam XL na gaźniku solex(zapomniałem numeru). Faktem jest, że u mnie cylinderki mają otwór montażowy okrągły i są zupełnie płaskie z tyłu odpowietrznik u góry a przewód na dole (w pionie).
A może u Ciebie korektor hamowania nie jest w cylinderkach tylko przy pompie?
Przy popsutym zaworze korektora będzie efekt blokowania kół.
A może u Ciebie korektor hamowania nie jest w cylinderkach tylko przy pompie?
Przy popsutym zaworze korektora będzie efekt blokowania kół.
Sciagnełem ksiazke z podwieszonego posta... ale trzeba hasła do rozpakowania, skad je moge skołować? Prosze o odp. ew mail brudnyharry@o2.pl prosze o pomoc ;]
1.9 D -przawie jak TD, prawie robi...