![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
1,4 XS - warto kupic? [dlugie]
no i znów sie zaczyna....jest tam taki malutki wskażniczek chwilowego zużycia paliwa. Popatrzcie sobie ile toto pokazuje przy 140, 160 i 180 i przy 195 i na pewno to nie jest 5,4. Ten mój kolega tez nie chciał uwierzyć (a tym bardziej nie chciał spojrzeć na ten wskaźniczek) ale kupił sobie Toyote Avensis D4-D i jak wracał z niemiec na autostradzie to w końcu sie przemógł i spojrzał. I co ujrzał przy 190 km/h ??? - 11l/100 km a teraz przy normalnej jeździe wychodzi mu 5,5 - 6,5 litra. Diesel to nie perpetum mobile i też swoje pali a najbardziej oszczedny jest w środkowym zakresie obrotów a nie w górnym. A moje 9,2 litra pokazało sie przy trasie Warszawa - Gdańsk w 2:45 ze srednia predkoscia 128 km/h - byłem młody i głupimoralez pisze:zazdrosc straszna rzeczkrzycho pisze:
Tak wiec z tym żużyciem paliwa to jest subiektywne zdanie.
ta oktawia to diesel ? bo jesli tak to wynik 9 l swiadczy o jakims konflikcie miedzy autem a kierowca
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
po prostu ci brakuje wskaznika sredniego zuzycia paliwa i predkosci. Ja sie przyzwyczaiłem do tych wszystkich gadek jak to swoimi brykami jeżdżą 200 i palą mniej niz fabryka podała dla auta nowego.Jak i też tym ze wd licznika jechał 200 a tak naprawde 180 ...Banita pisze:czyli dystrybutor mnie oklamal bo bardzo mnie lubi
z tym zużżyciem paliwa to niestety wszystko zależży od stylu jazdy i faktycznej predkosci średniej. Kiedyś tego samego dnia oglądałem dwa testy tego samego samochodu w dwóch różnych programach - TVN Turbo i innym nie pamietam jużż jakim. Samochód testowy to Honda Accord 2.2 CDTi i jedni podali żże mieli spalanie 7/100 i drudzy że grubo ponad 10/100
- ePiotr
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Peugeot 205
ja miałem XS-a 1.4 i palił max 12 lpg po mieście (przy b.ostrym katowaniu a buty noszę 46 wiec zawsze gaz był w podlodze bo nie mialem sily stopy unieść
no i odciecia nie było
)a po trasie max 9 lpg też z nogą w podłodze, na benzynie juz nie pamiętam,a teraz mam chyba cos nie tak z inst.gaz bo pali 20 lpg(niby silnik 2 razy wiekszy)ale jak nie spadnie do 15 lpg to wywalam ten motor i kłade DIESLA
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
![Wariat 8)7](./images/smilies/icon_bonk.gif)
...kalendarzyk małżeński=ruletka watykańska...
Załóż BLOSa i bedziesz miał spokój a te kompy od LPG to na złom wywalePiotr pisze:ja miałem XS-a 1.4 i palił max 12 lpg po mieście (przy b.ostrym katowaniu a buty noszę 46 wiec zawsze gaz był w podlodze bo nie mialem sily stopy unieśćno i odciecia nie było
)a po trasie max 9 lpg też z nogą w podłodze, na benzynie juz nie pamiętam,a teraz mam chyba cos nie tak z inst.gaz bo pali 20 lpg(niby silnik 2 razy wiekszy)ale jak nie spadnie do 15 lpg to wywalam ten motor i kłade DIESLA
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
a z tym wskaźnikiem chwilowego spalania to prawda i pokazuje różne rzeczy
w mazdzie 626 mi pokazywał na starcie jak dawałem buta przez pare sekund 49-50 litrów na 100km
w mazdzie 626 mi pokazywał na starcie jak dawałem buta przez pare sekund 49-50 litrów na 100km
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
ja wiem i dlatego to napisałem ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF
- ePiotr
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Peugeot 205
[quote="krzycho"][/quote]Załóż BLOSa i bedziesz miał spokój a te kompy od LPG to na złom wywal
juz nad tym myslałem ale jak mi kiedys gazownik pod maske popatrzyl to zaczal marudzic ze tu miejsca nie ma i ze nie wie czy sie da i regulowac caly dzien trzeba,do dupy z takim gazownikiem
moze ktos zna jakiegos majstra co robi takie rzeczy???
juz nad tym myslałem ale jak mi kiedys gazownik pod maske popatrzyl to zaczal marudzic ze tu miejsca nie ma i ze nie wie czy sie da i regulowac caly dzien trzeba,do dupy z takim gazownikiem
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
...kalendarzyk małżeński=ruletka watykańska...
u mnie na wiosce jest gość co i to sprzedaje i montuje i ustawia. Ogłasza się na allegro i takie BLOSy ma po 330 zł. Miejscowość Radonice 25 km od WawyePiotr pisze:Załóż BLOSa i bedziesz miał spokój a te kompy od LPG to na złom wywalkrzycho pisze:
juz nad tym myslałem ale jak mi kiedys gazownik pod maske popatrzyl to zaczal marudzic ze tu miejsca nie ma i ze nie wie czy sie da i regulowac caly dzien trzeba,do dupy z takim gazownikiemmoze ktos zna jakiegos majstra co robi takie rzeczy???