1,4 XS - warto kupic? [dlugie]

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

czyli dystrybutor mnie oklamal bo bardzo mnie lubi :mrgreen:
krzycho

Post autor: krzycho »

moralez pisze:
krzycho pisze:
Tak wiec z tym żużyciem paliwa to jest subiektywne zdanie.
zazdrosc straszna rzecz 8)
ta oktawia to diesel ? bo jesli tak to wynik 9 l swiadczy o jakims konflikcie miedzy autem a kierowca :D
no i znów sie zaczyna....jest tam taki malutki wskażniczek chwilowego zużycia paliwa. Popatrzcie sobie ile toto pokazuje przy 140, 160 i 180 i przy 195 i na pewno to nie jest 5,4. Ten mój kolega tez nie chciał uwierzyć (a tym bardziej nie chciał spojrzeć na ten wskaźniczek) ale kupił sobie Toyote Avensis D4-D i jak wracał z niemiec na autostradzie to w końcu sie przemógł i spojrzał. I co ujrzał przy 190 km/h ??? - 11l/100 km a teraz przy normalnej jeździe wychodzi mu 5,5 - 6,5 litra. Diesel to nie perpetum mobile i też swoje pali a najbardziej oszczedny jest w środkowym zakresie obrotów a nie w górnym. A moje 9,2 litra pokazało sie przy trasie Warszawa - Gdańsk w 2:45 ze srednia predkoscia 128 km/h - byłem młody i głupi :twisted:
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

A czy ktos z nasz mowil, ze diesel to takie fajne cudo?? mercedesowski 2.2CRD przy 160 na autostradzie bierze 10l :roll:
krzycho

Banita pisze:czyli dystrybutor mnie oklamal bo bardzo mnie lubi :mrgreen:
po prostu ci brakuje wskaznika sredniego zuzycia paliwa i predkosci. Ja sie przyzwyczaiłem do tych wszystkich gadek jak to swoimi brykami jeżdżą 200 i palą mniej niz fabryka podała dla auta nowego.Jak i też tym ze wd licznika jechał 200 a tak naprawde 180 ...
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Tak, tylko, ze wg przelozenia i wielkosci kola przy licznikowych 200 jade tak naprawde 205 :W

Wyjechalem paliwo tak, ze juz slabnal zalalem w lodzi za 100 dojechalem do czestochowy i wrocilem do lodzi i przy wyjezdzie z niej zaczal slabnac -dojechalem do stacji i bylo 280km
krzycho

z tym zużżyciem paliwa to niestety wszystko zależży od stylu jazdy i faktycznej predkosci średniej. Kiedyś tego samego dnia oglądałem dwa testy tego samego samochodu w dwóch różnych programach - TVN Turbo i innym nie pamietam jużż jakim. Samochód testowy to Honda Accord 2.2 CDTi i jedni podali żże mieli spalanie 7/100 i drudzy że grubo ponad 10/100
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

To bylo A1 moze razem z 5 min jazdy <150 km/h 8)7
Awatar użytkownika
ePiotr
Nowicjusz
Posiadany PUG: Peugeot 205

Post autor: ePiotr »

ja miałem XS-a 1.4 i palił max 12 lpg po mieście (przy b.ostrym katowaniu a buty noszę 46 wiec zawsze gaz był w podlodze bo nie mialem sily stopy unieść :D no i odciecia nie było 8)7 )a po trasie max 9 lpg też z nogą w podłodze, na benzynie juz nie pamiętam,a teraz mam chyba cos nie tak z inst.gaz bo pali 20 lpg(niby silnik 2 razy wiekszy)ale jak nie spadnie do 15 lpg to wywalam ten motor i kłade DIESLA
...kalendarzyk małżeński=ruletka watykańska...
marjo
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: marjo »

serio teraz tak jest ze w wiekszosci do 2.0 jest jedna stawka
ja,moja muzyka,moje miasto szczecin
krzycho

ePiotr pisze:ja miałem XS-a 1.4 i palił max 12 lpg po mieście (przy b.ostrym katowaniu a buty noszę 46 wiec zawsze gaz był w podlodze bo nie mialem sily stopy unieść :D no i odciecia nie było 8)7 )a po trasie max 9 lpg też z nogą w podłodze, na benzynie juz nie pamiętam,a teraz mam chyba cos nie tak z inst.gaz bo pali 20 lpg(niby silnik 2 razy wiekszy)ale jak nie spadnie do 15 lpg to wywalam ten motor i kłade DIESLA
Załóż BLOSa i bedziesz miał spokój a te kompy od LPG to na złom wywal
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

a z tym wskaźnikiem chwilowego spalania to prawda i pokazuje różne rzeczy
w mazdzie 626 mi pokazywał na starcie jak dawałem buta przez pare sekund 49-50 litrów na 100km
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
krzycho

Sebek pisze:a z tym wskaźnikiem chwilowego spalania to prawda i pokazuje różne rzeczy
w mazdzie 626 mi pokazywał na starcie jak dawałem buta przez pare sekund 49-50 litrów na 100km
bo to niestety prawda. Jak przeliczysz dawke paliwa w funkcji prędkosci to wychodzi właśnie takie zużycie paliwa.
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

ja wiem i dlatego to napisałem :)
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
ePiotr
Nowicjusz
Posiadany PUG: Peugeot 205

Post autor: ePiotr »

[quote="krzycho"][/quote]Załóż BLOSa i bedziesz miał spokój a te kompy od LPG to na złom wywal

juz nad tym myslałem ale jak mi kiedys gazownik pod maske popatrzyl to zaczal marudzic ze tu miejsca nie ma i ze nie wie czy sie da i regulowac caly dzien trzeba,do dupy z takim gazownikiem :!: moze ktos zna jakiegos majstra co robi takie rzeczy???
...kalendarzyk małżeński=ruletka watykańska...
krzycho

ePiotr pisze:
krzycho pisze:
Załóż BLOSa i bedziesz miał spokój a te kompy od LPG to na złom wywal

juz nad tym myslałem ale jak mi kiedys gazownik pod maske popatrzyl to zaczal marudzic ze tu miejsca nie ma i ze nie wie czy sie da i regulowac caly dzien trzeba,do dupy z takim gazownikiem :!: moze ktos zna jakiegos majstra co robi takie rzeczy???
u mnie na wiosce jest gość co i to sprzedaje i montuje i ustawia. Ogłasza się na allegro i takie BLOSy ma po 330 zł. Miejscowość Radonice 25 km od Wawy
ODPOWIEDZ