Chcę mieć obrotomierz w 1.9D
Chcę mieć obrotomierz w 1.9D
Mój 1.9D wygląda w środku jak Junior. Mam pytanie jaki model 205 miał deskę rozdzielczą taką jak Junior tylko w miejscu zegarka lub napisu Peugeot w ramce miał obrotomierz?
Jak wygląda sprawa podłączenia takiego obrotomierza w dieslu? Brakuje mi takiego obrotomierza bo nie słyszę kiedy zmieniać bieg.
Może ktoś próbował?
Jak wygląda sprawa podłączenia takiego obrotomierza w dieslu? Brakuje mi takiego obrotomierza bo nie słyszę kiedy zmieniać bieg.
Może ktoś próbował?
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
Byly takie liczniki jak w Juniorku ktore standardowo mialy obrotomierz wiem bo sam cos takiego znalazlem na niemieckim szrocie Ale zawsze mozesz kupic obrotomierz od jakiegos diesla(np. Polonez 1,9D) i sobie go poprostu zamontowac.
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI
- samer
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Jaki masz kolor deski ? Poszukaj daszka na liczniki z GTI, XS, TD Roland Gaross i chyba jeszcze inne wersje, w takim samym kolorze i wyien tlyko ten jeden element deski i bedzie ygladac bardzo ladnie i orginalnie. Kup liczniki z Diesela z obrotomierzem, na forum znajdziesz jak to podlaczuc , ale tylko liczniki z Diesela da sie podlaczyc, latwo
Pozdro
Pozdro
- cheatoss
- Maniak
nie slyszalem jeszcze zeby ktos u nas podlaczyl obrotke od benzyny w dieslu... a jesli to zrobil to prosze o info jak to zrobic =]
licznik ten dzielony z obrotomierzem fabryczny i tak wyglada tragicznie, ta obrotka wyglada jak doczepiona 2 minuty przed sprzedaza auta w salonie =] pomijajac fakt ze jest od benzyny. w 205 turbodiesle mialy obrotke i tylko taki obrotomierz mozesz sobie podlaczyc, jesli nie, to musisz kombinowac, ale szukajac obrotomierza od diesla, nei od benzyny.
swoja droga... jak to nie slyszysz kiedy biegi zmieniac? na pewno masz diesla? trudno go nie slyszec chyba ze audio ci skutecznie zaglusza =]
licznik ten dzielony z obrotomierzem fabryczny i tak wyglada tragicznie, ta obrotka wyglada jak doczepiona 2 minuty przed sprzedaza auta w salonie =] pomijajac fakt ze jest od benzyny. w 205 turbodiesle mialy obrotke i tylko taki obrotomierz mozesz sobie podlaczyc, jesli nie, to musisz kombinowac, ale szukajac obrotomierza od diesla, nei od benzyny.
swoja droga... jak to nie slyszysz kiedy biegi zmieniac? na pewno masz diesla? trudno go nie slyszec chyba ze audio ci skutecznie zaglusza =]
sprzedany
- samer
- Uzalezniony
- Kontakt:
ja mam kompletny nowy wydech i jest naprawde cicho, ale jak sie wkreci na odroty, to jzu slychac silniczek
Mam odrotomierz do 205tki z diesela, chcialem go wsadzac, ale jednak zmieniam bude na 405 w Kombi, wiec juz mi sie nie przyda.
Jest ladny, ale trzeba do tego dokupic daszek, bo ten zwykly dzielony nie pasuje, musi byc ten wiekszy jak w GTI
Pozdrawiam
Mam odrotomierz do 205tki z diesela, chcialem go wsadzac, ale jednak zmieniam bude na 405 w Kombi, wiec juz mi sie nie przyda.
Jest ladny, ale trzeba do tego dokupic daszek, bo ten zwykly dzielony nie pasuje, musi byc ten wiekszy jak w GTI
Pozdrawiam
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
- Kamkiler
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 TCTi
- Numer Gadu-gadu: 3470719
Proponuje poszukać po szrotach ,napewno mają licznik z obrotomierzem,ewentualnie Allegro .Co do tego ,ze nie słychać silnika to proponuje wystawiać głowę przez szybę podczas próby zmiany biegu.
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl