co można wymyślić BY UKRYĆ RADIO?

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
milo

Post autor: milo »

nie wiem gdzie parkujesz, ale jak zaparkujesz na noc tam gdzie ja mieszkam, to bedziesz musiał rano szybke wstawiać ...no może nie pierwszej nocy, ale tygodnia by nie postał. W moim przypadku taka zaślepka nie wystarczy. Po prostu widać wyraźnie, że w miejscu radia nie jest pusto.
BubuPN

Post autor: BubuPN »

też mam zaślepkę, zwłaszcza, że u mnie nie wyciąga się panela tylko guzik sterujący i a nóż jakiś amator pomyśli, że to można dokupić
Awatar użytkownika
Marshal
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Marshal »

milo pisze:nie wiem gdzie parkujesz, ale jak zaparkujesz na noc tam gdzie ja mieszkam, to bedziesz musiał rano szybke wstawiać ...no może nie pierwszej nocy, ale tygodnia by nie postał. W moim przypadku taka zaślepka nie wystarczy. Po prostu widać wyraźnie, że w miejscu radia nie jest pusto.
Hehe.Autko stoi na strzezonym parkingu 8)
205 XS 1.4 grafit metalik
madafaka

Post autor: madafaka »

w poznanie jest firma która zajmuje się takimi sprawami i np znajomemu jak robili to radio to panel wmontowali w lusterko wsteczne, tak że wystawały tylko guziczki a lusterko nie było wcale wieksze. jeden guzik służył do włączenia/ wyłączenia podświetlenia panela i na właczonym było widac napisy , na wyłaczonyn było lusterko, tylko sa 3x ale
1.radio sony duużo wyższej klasy
2. dużo wyższej klasy auto
3. za montaz chłopak zapłacił tyle samo jak nie więcej jak za radio:(
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

ale wy macie problemy..........ludzie maja sprzety za pare tysicy zlotych.....i wyciagaj tylko przedni panel....a wy kombinujecie jak kon pod górke..... :D
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>

wiesz ryba ale wyciągniecie panela nic nie gwarantuje, bo np Nadii walneli sam tył od radia a panela, który był w środku schowka pod radiem nie znaleźli. A wiesz jeszcze że ludzie którzy mają sprzęt za tysiące mają go często ubezpieczonego, lub po prostu mają to w dupie bo ich stać!!! a niestety większość członków forum na taki nadmiar gotówki nie cierpi, wiec staraja się już teraz ograniczyć skutki włamu do auta, o ile wogóle go nie wyeliminować!!!
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

Post autor: TOMBIKE »

ja swoje JVC tak zabezpieczyłem że prędzej rozpieprzą całą konsole niż wyjmą radio. Umocowalem od tyłu na lince stalowej przukręconej do obudowy, kto nie wie ten nie dojdzie jak to zdemontować, a złodziejowi zależy na czasie :)
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

TOMBIKE pisze:ja swoje JVC tak zabezpieczyłem że prędzej rozpieprzą całą konsole niż wyjmą radio. Umocowalem od tyłu na lince stalowej przukręconej do obudowy, kto nie wie ten nie dojdzie jak to zdemontować, a złodziejowi zależy na czasie :)
W sumie dobry patent - tak przymocowac zeby go trzeba bylo razem z polowa samochodu wyciagnac :twisted:
Z tym ze jest tez taki problem ze jak przyjdzie jakis "amator" i wlezie Ci do samochodu po radio to moze i go nie wyjmie, ale szybka poleci i przy okazji troche Ci konsole zdemoluje.
Kiedys mojej ciotce chyba łomem radio "wymontowali" z civica bo rano zastala tylko wielka wyrwe w konsoli.
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

Ninja pisze:
TOMBIKE pisze:ja swoje JVC tak zabezpieczyłem że prędzej rozpieprzą całą konsole niż wyjmą radio. Umocowalem od tyłu na lince stalowej przukręconej do obudowy, kto nie wie ten nie dojdzie jak to zdemontować, a złodziejowi zależy na czasie :)
W sumie dobry patent - tak przymocowac zeby go trzeba bylo razem z polowa samochodu wyciagnac :twisted:
Z tym ze jest tez taki problem ze jak przyjdzie jakis "amator" i wlezie Ci do samochodu po radio to moze i go nie wyjmie, ale szybka poleci i przy okazji troche Ci konsole zdemoluje.
Kiedys mojej ciotce chyba łomem radio "wymontowali" z civica bo rano zastala tylko wielka wyrwe w konsoli.
wiesz Ninja zlalazłem dobrom żecz na szyby żeby nie wybili z firmy CRASTYLING SECUR LUX a ta folia nazywa się CARSECURITY-SERIE i jak wybiją szybę to zostanie na foli jest to dobra żecz ale droga za 51x230cm kosztuje ok.130 złoty to jest najnisza potem jest 51x400cm a największa jest 51x400/76x152cm no ale lepiej zabezpieczyć sobie samochód wydać troche i nie wibiją szyby ale siatka na szybie zostanie
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

humve pisze:
wiesz Ninja zlalazłem dobrom żecz na szyby żeby nie wybili z firmy CRASTYLING SECUR LUX a ta folia nazywa się CARSECURITY-SERIE i jak wybiją szybę to zostanie na foli jest to dobra żecz ale droga za 51x230cm kosztuje ok.130 złoty to jest najnisza potem jest 51x400cm a największa jest 51x400/76x152cm no ale lepiej zabezpieczyć sobie samochód wydać troche i nie wibiją szyby ale siatka na szybie zostanie
Tak czy siak szyba do wymiany :wink:
madafaka

A co taka szyba pomoże jak chłopaki łamakiem otworzą zamek??
Co do czasu to teraz jest taka znieczulica że można załozyć ze o ile właściciel nie pogoni , tydzież przypadkiem nie nawinie się jakis patrol policji to złodziej może śmiało buszować w aucie i nikt się tym nie przejmie nawet przechodżc obok. :evil:
Acha i znam takich typów którzy do otwierania drzwi w autach używaja łomu. I to jest skur.........stwo!!!
milo

Post autor: milo »

Robienie radia tak by nie dało sie wyjąć (przykrecanie, nitowanie, linki i inne) nie jest dobre, dlatego, jak jakiś skur#### już wlezie, to ze złośći, że nie mógł wyjąć możę połowe auta zdemolować...

Co do tego, że złodziejowi zależy na czasie ....
Kiedyś wyszedłem z psem około godziny 22:00 (wiec jeszcze dość wczesna pora jak na lato). Stałem pod domem, paląc sobie fajeczka, ktoś tam jeszcze z psem łaził... Jakies 25 m dalej usłyszałem otwierające sie drzwi... jakiś koleś otwierał bagażnik. W okół było dość dużo swiatła (nie żeby jakaś ciemna uliczka). I tak jakoś patrzyłem w jego kierunku... Nagle zorientowałem sie, że gosciu penetrował wlasnie moje autko :).

Najpierw szok !! szczerze mówiąc zgłupiałem zupełnie, wydało mi sie to jakies absurdalne - o tej porze, taki samochod, bez żadnego przejęcia, że ludki sie kręcą jeszcze ? Zakląłem pod nosem i dawaj biegiem w jego kierunku, ale spłoszył sie i zwiał miedzy budynki...
a autko to był zwykły stary kaszlaczek...
- Po co przyszlazł ? - po akumulator ?? - bo radia nie było.

Jeszcze jedna sprawa, radia bardzo czesto kradną małolaty, bo wiedzą, że nic im za to nie groźi !!

A co do mojego radia, stwierdziłem, że jak ma sie marnować leżąc na półce... (bo nie chciało mi się z nim ganiać co chwila, ani zabierać "pod pache" na każde wyjście na mieście" to nie ma się co przejmować... i kombinerkami ... cęgami i śrubokrętem ... dokonałem maksymalnych uszkodzeń, jakich można było dokonać na radiu (wygląda to po prostu fatalnie, nie nadaje sie do sprzedania bez wymiany "opakowania" całej elektroniki, oczywiscie po założeniu panela wszystko wygląda pięknie). Jak mają wyjąć - to trudno. Przynajmniej nie będą mieli z niego użytku... Teraz tył radia zostawiam już w aucie. JAK wyjmą - dam znać 8)
madafaka

obyś nigdy nie musiał dawać o tym znac czego Tobie sobie i innym członkom klubu goraco życze!!
kuba

Post autor: kuba »

Ja mam u siebie zaslepke od Toyoty ktora dawala takie cos seryjnie do Corolli zamiast radia. Nie wiem czy to mozna kupic ale ma 1 wade! Nie da sie tego wsadzic zanim sie nie zdejmie ramki z radia ( w Sony sie to da zrobic) :D
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

Moj prosty patent to zaslepka na radio po zdjęciu panela.
Mam pztanko! ta yaslepke to gdyies kupieđ cyz to wasnz patent_
ODPOWIEDZ