Witajcie.
Mam puga od niedawna (3 tygodnie) i muszę się cos zapytać. Zuważyłem, że przy zmianie biegów, po puszczeniu sprzęgła i dodani gazu słysze delikatne puknięcie. W Małym fiacie, którym do tej pory jeżdziłem oznaczało to zużycue łaącznika między półosią a kołem. Czy w pugu jest podobnie ? Czy coś może mi niedługo polecieć, czy jest to normalne w tym aucie?
Stukanie przy zmianie biegów.
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
herezja !!do tego trzeba sie przyzywczajić
czasem wystyknie 5 minut pomyśleć.. i przestaje coś stukać
wczoraj w 10 minut zlikwidowałem przeraźliwie stukająco- trzeszczące odgłosy wydawane przez drzwi
a to puknięcie.. to gdzie jest?? w skrzyni (czuć to na lewarku??)
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
najlepiej poczekać aż będzie duże pyk - ja miałem przegub do wymiany, tak chrobotał - , że nie zauważyłem że mi jeden dupek z pracy poluzował śruby w kole i jadę sobie coś chrobocze - byłem przyzwyczajony i tu nagle lewe przednie mi w łuku odjeżdza (oglądnąłem film z kamery i dupka wywalono)
najlepiej pojedź do mechanika który zajmuje się francuskimi autami i niech sprawdza - bo jak Ci się coś urwie przy 80 na godzinę to może być klops (bez znaczenia czy koło, pasek rozrządu, czy coś w skrzyni - ja miałem szczęście i od tej pory nie bagatelizuję)
najlepiej pojedź do mechanika który zajmuje się francuskimi autami i niech sprawdza - bo jak Ci się coś urwie przy 80 na godzinę to może być klops (bez znaczenia czy koło, pasek rozrządu, czy coś w skrzyni - ja miałem szczęście i od tej pory nie bagatelizuję)