Oświetlenie 'kokpitu"...
Oświetlenie 'kokpitu"...
Witam,
słuchajcie czy wie ktoś jak podłączone jest w pugu oświetlenie kabiny??
Chodzi o lampkę nad lusterkiem. Otóż wiem, że od wyłącznika drzwiowego odchodzą po dwa przewody, do lampki dochodzą trzy. Dwa z nich od wyłączników a jeden najprawdopodobniej prądowy. Problem polega na tym, że na tym rzekomo pradowym nie ma napięcia
Nie wiem jak sprawdzić skąd on wychodzi, czy jest on gdzieś podłanczany, czy jest możliwe żeby gdzieś się odłączył?? Może spotkał się już ktoś z was z takim problemem. Szukałem po schemacie ale nie mogę jakos dojść do rozwiązania. Dzięki z góry za wskazówki.Pozdrawiam.
słuchajcie czy wie ktoś jak podłączone jest w pugu oświetlenie kabiny??
Chodzi o lampkę nad lusterkiem. Otóż wiem, że od wyłącznika drzwiowego odchodzą po dwa przewody, do lampki dochodzą trzy. Dwa z nich od wyłączników a jeden najprawdopodobniej prądowy. Problem polega na tym, że na tym rzekomo pradowym nie ma napięcia
Nie wiem jak sprawdzić skąd on wychodzi, czy jest on gdzieś podłanczany, czy jest możliwe żeby gdzieś się odłączył?? Może spotkał się już ktoś z was z takim problemem. Szukałem po schemacie ale nie mogę jakos dojść do rozwiązania. Dzięki z góry za wskazówki.Pozdrawiam.
mam podobny problem nie świeci mi się światełko które powinno sie zapalać podczas otwierania dzwi ale u mnie jest to wina raczej tylko przełaczniczków które są przy dzwiach bo one sa wcisniete tzn te bolczyki i to wszystko chyba ze starosci sie juz wyrobiło i teraz cały czas jest tak jakbm miał dzwi zamkniete sprawdz u siebie moze tez tak jest w twoim przypadku, i warto patrzeć czy jest napięcie przy otwartych dzwiach oczywiście
takie pytanko DIR czy świeci światełko jak przełączysz je w pozycję "świeć ciągle bez względu na inne okoliczności" jeżeli tak to czym się martwić, jeżeli nie to najprościej pociągnąć nowy kabelek (łatwo się mówi ciężej zrobić) [/quote]
juz wszystko ok, udało się naprawić. Poczyściłem wszystkie styki, masy na wyłącznikach drzwiowych (prawdopodobna przyczyna), bezpiecznik i zadziałało.
juz wszystko ok, udało się naprawić. Poczyściłem wszystkie styki, masy na wyłącznikach drzwiowych (prawdopodobna przyczyna), bezpiecznik i zadziałało.