Nie działa kierunkowskaz w JEDNĄ stronę
- bipi
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Nie działa kierunkowskaz w JEDNĄ stronę
Proszę o pomoc z następującym problemem: nie działał mi kierunkowskaz tylko w lewą stronę (nowy okrągły typ). Awaryjne działają, żarówki wszystkie się palą, reszta funkcji tego przełącznika działa (światła wszelkie, kierunek w prawo, klakson). Stwierdziłem, że to musi być przełącznik. Kupiłem nowiutki (150zl), wymieniłem, czyszcząc przy tym styki (WD-40). I działał przez całe 4 dni. I znowu to samo!! Po nocy RAZ mogę użyć kierunkowskazu w lewo, czasem ze dwa razy. Później auto musi stać z pół dnia albo całą noc, żeby znów raz zadziałał. Pomocy, co mam sprawdzić? Znowu wymieniać? Reklamować?
- adidj
- Junior
- Kontakt:
u mnie w pugu sa dwie takie kostki po obu bokach kolo chlodnicy wlacz ten kierunek niech sobie pyka i wtedy poruszaj (posprawdzaj) te masy ewentualnie oczysc ja mialem podobny problem ze swiatlem jak wjechalem w dziore to gaslo jak wjechalem w nastepna to sie zapalało i to byla wina wuasnie tej masy
peugeot 205 a zarazem audi B3
ja mialem raz smieszna sytuacje, do dzis mi sie zdarza: wlaczam swiatla i lewy reflektor ok, a prawy tylko pozycja. I BARDZO LEKKO pali sie kontrolka prawego migacza na desce. Swieci sie bez przerwy,ale ledwo ja widać. No i wowczas kierunek nie dziala(tez jeden-prawy). wowczas wystarczy ze pukne w ten reflektor i załącza sie swiatlo mijania, kontrolka kierunku gasnie i kierunek dziala:)) dobre co?
- bipi
- Junior
- Kontakt:
tego jeszcze nie slyszalem, ale chyba to podpada pod zabrudzone styki albo źle polutowane kable.
byłem ogądać tą kostkę. włączyłem migacz i ruszam tymi wszystkimi kablami na wszystkie strony i ... nic. Nic kompletnie - pali się jakby nigdy nic. Może to nie ta kostka? Chodzi o tą co dochodzi koło chłodnicy od strony akumulatora do karoserii. Wiatrak bez tej kostki nie działa, to ta? Jutro jak nie będzie lało jak dziś to porobię zdjęcia.
byłem ogądać tą kostkę. włączyłem migacz i ruszam tymi wszystkimi kablami na wszystkie strony i ... nic. Nic kompletnie - pali się jakby nigdy nic. Może to nie ta kostka? Chodzi o tą co dochodzi koło chłodnicy od strony akumulatora do karoserii. Wiatrak bez tej kostki nie działa, to ta? Jutro jak nie będzie lało jak dziś to porobię zdjęcia.
- adidj
- Junior
- Kontakt:
sluchaj to jest takie metalowe kółko w kształcie KORONY i to jest przykrecone do karoseri [NORMALNE BO TO MASA] i do tego idzie na styki pelno przewodow i u mnie sa takie dwie po prawej i po lewej stronie a takie jaja sie dzieja w tej kostce po lewej jak staniesz przed autem
peugeot 205 a zarazem audi B3