Wiadome jest to że sprzęgła trzeba zmieniać i jedni robią to częściej a inni rzadziej i tu pytanie. Jakiej firmy warto zakładać Zdecydowanie największą renomę mają Valeo i LuK a jak się mają inne mniej znane firmy i może ktoś ma jakieś doświadczenia z którąś z nich. No i podstawowe pytanie to czy warto dołożyć te 100zł do Valeo czy LuK
Które ze sprzęgieł założyli byście do swojego auta
Przykładowe firmy i ceny:
z tego co słyszałem.. to hiszpańskich części lepiej się wystrzegać...
ciekawe kto produkuje ten oryginał od citroena... pewnie i tak valeo ja bym brał valeo.. albo luk'a... w książce serwisowej piszą.. że styka spokojnie na 100 000 km
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
na 100% oryginały Citroena to Valeo i tu pytanie co wybrać jeśli można jedno i drugie mieć w tej samej cenie. Normalnie w ASO oryginał kosztuje prawie dwa razy tyle. Ciekawe czy jakościowo się jakoś różnią.
Sachsa potrafią być regenerowane, LUKa widziałem, jak się rozpadło. Można fucktycznie wziąć Valeo, chyba najlepsze z tych. Można też tarcze spieka i zwykły, nowy docisk
A ja od niedawna śmigam na sprzęgle Procodis - 145PLN z tego co widziałem to to samo co MaPa. W juniorku spisuje się bardzo dobrze. Po wymianie w końcu jedynka i dwójka zaczęła wchodzić bez humorów i wajhą lżej machać. Więcej jak 40-50 tyś nie planuję przejechać tym samochodem więc nie wydawałem kasy na Valeo. Poprzednie miałem wlasnie te hiszpańskie - starło się i rozleciało się po 2 latach (30kkm - nie polecam)