witam,
chyba musze wymienic zwrotnice w swojej 205, i mam pytanie, czy we wszystkich modelach byly one takie same? mam lezaka 1.4, a moge kupic zwrotince od 1.8D lub 1.1, czy ma to jakies znaczenie?
musze ja wymienic bo przy hamowaniu szczegolnie przy skreconych kolach, "cos" mi tam przeskakuje i mechanik powiedzial ze otwor na wahacz w zwrotincy jest wyrobiony i trzeba ja wymienic...
czy kupujac zwrotnice, trzeba na cos zwrocic uwage? zapytac sie o cos waznego? ;D
dzieki z gory za odpowiedzi
zwrotnica
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Różnią się i to nawet dla tej samej wersji silnikowej - przynajmniej w wersji GTI - kupiłem takową do 1.9 ze średnicą otworu na półoś 24mm i okazało się, że moje 1.9 ma dużo większą półoś :/ (przy okazji może ktoś potrzebuje zwrotnicę z piastą, chętnie oddam za niewielkie pieniądze?)
Sprawdź więc powyższe i czy otwór na sworzeń wahacza jest okrągły, a nie "jajo".
Poza tym, o ile wiem aby "jajo" zlikwidować jest możliwość rozfrezowania otworu na sworzeń wahacza w zwrotnicy i zamontowania w wahaczu większego sworznia dopasowanego do rozfrezowanego otworu.
Sprawdź więc powyższe i czy otwór na sworzeń wahacza jest okrągły, a nie "jajo".
Poza tym, o ile wiem aby "jajo" zlikwidować jest możliwość rozfrezowania otworu na sworzeń wahacza w zwrotnicy i zamontowania w wahaczu większego sworznia dopasowanego do rozfrezowanego otworu.
dzieki za odpowiedz wiec teraz trzeba szukac odpowiedniej zwrotnicy
poniewaz mam lezaka wiec pomyslalem ze srednica otworu na polos moge wziac w katalogu polosi?
na stronie intercars do mojego puga znalazlem takie cos:
Zewn. uzębienie, od strony koła: 21
Zewnętrzne uzębienie, od strony mech. różnicowego: 22
Długość [mm]: 735
Strona zabudowy: oś przednia
typ skrzyni biegów: BH3
Typ skrzyni biegów: przekładnia mechaniczna
czyli teraz musze szukac zwrtotnicy ktora otwor na polos ma 21mm?
poniewaz mam lezaka wiec pomyslalem ze srednica otworu na polos moge wziac w katalogu polosi?
na stronie intercars do mojego puga znalazlem takie cos:
Zewn. uzębienie, od strony koła: 21
Zewnętrzne uzębienie, od strony mech. różnicowego: 22
Długość [mm]: 735
Strona zabudowy: oś przednia
typ skrzyni biegów: BH3
Typ skrzyni biegów: przekładnia mechaniczna
czyli teraz musze szukac zwrtotnicy ktora otwor na polos ma 21mm?