może ktoś mi powie dlaczego pewnego dnia wtryskiwacz w moim 205 nie puścił paliwa, zapalił tylko na gazie. Elektryk twierdzi że nie ma impulsów na wtryskiwaczu. Co z tym dalej robić?
przy instalacji gazowej jest jakiś "emulator" czy jak tam sie to nazywa, który 'odcina' wtryskiwacze... widocznie odciął i nie chce puścić Jakiś gazownik powinien Ci to zrobić...
Gazownik już to oglądał, ale po odcięciu instalacji gazowej (wyjęcie przekażnika) nic się nie zmienia. To jest TU1M czyli mono Boscha, podobno jest zapieczony wtryskiwacz- zielono-żółty o numerze 0280150669. Nowy kosztuje 833 zł. Może ktoś ma używany, albo cały zespół przepustnicy za rozsądną kasę?
Dzięki za poradę, ogłoszenie wystawię, ale jeszcze zostawię wóz u elektryka na cały dzień- może coś znajdzie.
Jestem z Jędrzejowa, a 205 w skromnej wersji Look użytkuję 9 lat, ale takiej niespodzianki jak teraz jeszcze nie miałem.
Może ktoś ma używany, albo cały zespół przepustnicy za rozsądną kasę?
Jeśli byłbyś zainteresowany mam przepustnice wraz z korpusem wtrysku, wtryskiwaczem i czujnikiem położenia przepustnicy. Cena do ugadania, wal na priva.