Tak jak w temacie, troche glupie pytanie ale nie mam wyjscia. Ile jest wentylatorow przed chlodnica w 1.6 GTI??
Pytam dlatego ze wczoraj jak wyjalem chlodnice to zaobaczylem jeden wentylator a dwie maskownice do nich.
I jeszcze jedno pytanie: ile moze kosztowac wentylator?
Do tych co maja dwa wentyle orginalnie. Moze mi ktos powiedziec gdzie orginalnie sa przekazniki oraz bezpieczniki do tych dwoch wentylatorow. Albo sprawdzic gdzie leca kable od wentylatorow ?
Pytałeś jeszcze ile kosztuje wentylator. Ja kupiłem kiedyś za 100zł na szrocie ale jak poszukasz lepiej to zawsze się znajdzie ktoś kto sprzeda za 70-80zł
Mysle ze wplywa na ilosc wentylatorow w 1.6 GTI ma wplyw rocznik/model (105 a 115KM), oraz moze tez na jaki rynek byl preznaczony (wlochy/hiszpania, czy Franca/Niemcy)
Ja zazwyczaj spotykam 1.6 GTi z jednym wentylatorem ,. bez chlodnizy oleju.
Przecinak pisze:Do tych co maja dwa wentyle orginalnie. Moze mi ktos powiedziec gdzie orginalnie sa przekazniki oraz bezpieczniki do tych dwoch wentylatorow. Albo sprawdzic gdzie leca kable od wentylatorow ?
Przekaźniki powinieneś mieć w tej plastikowej skrzyneczce przy lewym reflektorze, powinny być trzy sztuki - przynajmniej tak jest u mnie. Bezpieczniki są w tym małym pudełeczku zaraz obok.