płyn w chłodnicy - kontrolka się świeci, a płyn jest...
płyn w chłodnicy - kontrolka się świeci, a płyn jest...
mam problem,
pali mi się kontrolka płynu chłodnicy. płyn jest w zbiorniku wyrównawczym, więc co może być nie tak? pali sie cały czas, bez względu na to, czy skręcam, czy hamuję (inni mieli takie problemy).
sprawdzałem czy rurka doprowadzająca nie jest zagięta itp. ale wygląda ok.
co może wymagać naprawy?
pali mi się kontrolka płynu chłodnicy. płyn jest w zbiorniku wyrównawczym, więc co może być nie tak? pali sie cały czas, bez względu na to, czy skręcam, czy hamuję (inni mieli takie problemy).
sprawdzałem czy rurka doprowadzająca nie jest zagięta itp. ale wygląda ok.
co może wymagać naprawy?
- aroslaw
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
no ja mam podobny problem :/
w zbiorniczku zbiera sie ten gaz i co jakis czas musze go wypuszczac bo rozsadzi zbiornicek ...
kontrolka od plynu tez swieci albo miga :/
czy to uszczelka ??
niech ktos napisze jak dokladnie odpowietrzyc chlodnice ?
bo wiem ze sie srubka kolo termostatu i zaworem na wezu kolo scianki przedniej ....
w zbiorniczku zbiera sie ten gaz i co jakis czas musze go wypuszczac bo rozsadzi zbiornicek ...
kontrolka od plynu tez swieci albo miga :/
czy to uszczelka ??
niech ktos napisze jak dokladnie odpowietrzyc chlodnice ?
bo wiem ze sie srubka kolo termostatu i zaworem na wezu kolo scianki przedniej ....
no to muszę poszukac tego korka
jeszcze jedno pytanie: czy układ mógł się zapowietrzyć, kiedy przy rozgrzanym silniku, dolewałem płynu do zbiornika wyrównawczego?
po prostu zauważyłem, że płyn jest prawie na minimum, wyciągnąłem zbiornik wyrwnawczy, otworzyłem korek od tego zbiornika i dolałem płynu. jak otworzyłem ten zbiornik, to trochę zasyczało (tak jakby tam było wyższe ciśnienie, ale tylko trochę.
lampkę zauważyłem na drugi dzień... nie wiem czy zapaliła się od razu...
jeszcze jedno pytanie: czy układ mógł się zapowietrzyć, kiedy przy rozgrzanym silniku, dolewałem płynu do zbiornika wyrównawczego?
po prostu zauważyłem, że płyn jest prawie na minimum, wyciągnąłem zbiornik wyrwnawczy, otworzyłem korek od tego zbiornika i dolałem płynu. jak otworzyłem ten zbiornik, to trochę zasyczało (tak jakby tam było wyższe ciśnienie, ale tylko trochę.
lampkę zauważyłem na drugi dzień... nie wiem czy zapaliła się od razu...