po wymianie belki... i kilka pytań znowu :D

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

po wymianie belki... i kilka pytań znowu :D

Post autor: woocash »

włąsnie wróciłem z miłego wyjazdu remontowego :D

wymieniłem moją rozwaloną do granic możliwości belkę na taką mniej rozwaloną :>

samochód siedzi teraz z tyłu o ok 3 -5 cm wyżej i to mnie cieszy :D
koła już sie nie rozłażą... i tak dalej... ALE :wink:

dlaczego kurna nikt nie przestrzegał przed sensacjami z zafajdanym mocowaniem belki do neiwiadomoczego od osłony termicznej ?? (ta obejma...) śruby zapieczone, zazrzewiałe, cud mjut i kilka godzin walki :) (już chciałem dla wygody wywrócić puga na bok :P

musiałem przełożyć hamulce.... bębny girlinga... no i niby spoko... gdyby nie to, ze przewody hamulcowe nie maja standardowych końcówek, a jednej strony fi 12, z drugiej 10... grejt... załatwione przejściówką, niestety od strony koła..

:arrow: cholerstwo teraz prawie nie hamuje.... płyn wymieniony, NIBY odpowietrzałem to ze 2 razy... ale pedał ma jakieś 4 cm luzu...

odpowietrzyć to ponownie po jeździe (przejechałem ostro jakieś 65 km) ?? teraz hamuje... ale ma ten zafajdany luz...

:arrow: hała z przodu... o którym kiedyś mówiłem/pisałem przy hamowaniu bierze się z tego takiego giszica, po którym porusza się zacisk, powiedzcie... jak sie do tego dorwać, przesmarować czy coś...
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

jaka oslona termiczna? ogrzewanie dup pasazerow?

fi 12/ 10 jest w korektorach i tak bylo zawsze i bedzie

widac do dupy odpowietrzyles

chodzi o prowadnice zacisku? halasu nie zniwelujesz a przesmarowac zawsze warto- w sroku masz jeszcze o-ring ktory mozesz wymienic (dostepne razem z reperaturka)
Awatar użytkownika
smug
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: smug »

Wlasnie....jaka oslona termiczna,jaka obejma? :shock: Wlasnie sie przystawiam do wymiany(180 zl-allegro) albo regeneracji belki,wiec napisz mi cos szerzej o tej wymianie na tu,na priv albo gg :) Pozdro
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

Banita pisze:jaka oslona termiczna? ogrzewanie dup pasazerow?
)
blacha miedzy rura wydechowa a zbiornikiem paliwa ktora u mnie swego czasu radosnie brzeczala az sie zje....la :mrgreen:
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

hmm to ja chyba tego nei mam, ale az zajrze -jezeli bylo to napewno nie przeszkadzalo w zdejmowaniu belki
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony

Post autor: Dżon Dobra Nadzieja »

pewnie mało gdzie to jeszcze jest...
Obrazek  Obrazek

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem 8)7
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

no wiem... ja robiłem to po prostu mało włocławską metodą :twisted:
i ta osłona tam była i będzie...

korektora z tego co wiem przy bębnach z tyłu nie ma... przynajmniej ja go nie widze

no to może macie jakieś magoczne sprawdzone niezawodne i nie-do-dupy metody na odpowietrzenie, bo ja robiłem to przedtem w fiacie 125p :D i może nie wiem jak sie robi w "normalnym" samochodzie
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

woocash pisze:no wiem... ja robiłem to po prostu mało włocławską metodą :twisted:
faktycznie :lol: :arrow:
woocash pisze: dlaczego kurna nikt nie przestrzegał przed sensacjami z zafajdanym mocowaniem belki do neiwiadomoczego od osłony termicznej ?? (ta obejma...) śruby zapieczone, zazrzewiałe, cud mjut i kilka godzin walki :) (już chciałem dla wygody wywrócić puga na bok :P
niestety od strony koła..
przy bebnach nie (o ile wogole je masz....) -jezeli jest to przy baku mniej wiecej na wysokosci srodkowego slupka
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

Banita pisze:hmm to ja chyba tego nei mam, ale az zajrze -jezeli bylo to napewno nie przeszkadzalo w zdejmowaniu belki

nad oslona jest plaskownik przykrecony w miejscu podwieszenia ukladu wydechowego i wlasnie przy belce, u ciebie tego juz nie ma 8)
Ostatnio zmieniony 24 cze sob, 2006 1:27 pm przez moralez, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

co za peszek... 8)7
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

przy bebnach nie (o ile wogole je masz....)
nie rozumiem... wątpisz w to.. że mam bębny? czy jak... jak duży jest ten regulator... u mnie jest jakies takie zgrubienie na przewodze hamulcowym.. ale małe...

przy wdepnięciu pedału na max, przednie koła zatrzymują się w miejscu, a tylne nawet na piasku nie :evil: natomiast ręczny załatwia sprawę... co moze być nie tak...
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

mowilem o korektorach, a nie o bebnach

jak to odpowietrzales?
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

tył prawy, tył lewy, przód prawy, przód lewy

przewód do odpowietrznika, a potem do słoiczka z płynem, tak, że odpowietrznik nei stykał się z powietrzem (przewód do góry)

jedna osoba pompowała pedałem, kilka razy a potem w deche, ja puszczałem wtedy płyn/powietrze :wink: przez odpowietrznik, i tak kilka razy, aż nie szło nic a nic powietrza...
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

olej rurki i rob to samo tylko samym odpowietrznikiem, bez wkladania go w jakies rurki przy tym to maja byc krociutkie odkrecenia (szybko luzujesz-dokrecasz) i nie wiem po diabla odpowietrzales przed jak odpinales tylne przewody :wink:
Awatar użytkownika
szmergiel
Junior

Post autor: szmergiel »

woocash pisze: przy wdepnięciu pedału na max, przednie koła zatrzymują się w miejscu, a tylne nawet na piasku nie :evil: natomiast ręczny załatwia sprawę... co moze być nie tak...
to chyba dobrze...pomyś jak by wyglądało awaryjne hamowanie gdybys miał z tyły zablokowane koła przy jakis 100 na liczniku.
ODPOWIEDZ