Tak wiec jadac sobie spokojnie wpadłem w całkiem nie małom dziure,bo poprostu za pózno ja zauważyłem,dodam poleciałem tylko lewym kołem przednim.Od tej pory mecza mnie jakies dziwne dzwieki dochodzace z przodu,z okolic lewego koła jakies trzaski,stuki cos gdzies trzeszczy,równierz podczas chamowania w przednim kole słychac jakis chałas.
Oczywicie weszłęm pod auto ale w szystko wydawało sie w porzadku w sumie mechanik zemnie żaden i przypadkiem w prawym kole zauażyłem peknieta gumowa osłone przegubu,czy to poważna usterka,czy tez osłone trzeba niezwłocznie wymieniac i ile takowa kosztuje.
Jeszcze jedno pytanie mianowicie wyskakuja mi biegi przedewszystkim:1 i 3 co jest dosc irytujace,wystarczy jechac po jakis nierównosciach.Jak ktos wie jak to zniwelowac to prosze o porady.
A taki problem ;
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.6 GTI
- Numer Gadu-gadu: 0
stui i trzaski to raczej nie przyczyna przegubu.Gume rzeczywiscie warto wymienic bo zawali Ci cale kolo i zaciski olejem.
Co do tych trzaskow itd. proponowalbym sprawdzic wahacz lub drazek.Zapewnij sobie pomoc kolegi i na kanale niech pobuja samochodem i pokreci kierownica to powiniennes zobaczyc ewentualne luzy.
Co do skrzyni nie jestem pewnien ale moze synchronizator????
Co do tych trzaskow itd. proponowalbym sprawdzic wahacz lub drazek.Zapewnij sobie pomoc kolegi i na kanale niech pobuja samochodem i pokreci kierownica to powiniennes zobaczyc ewentualne luzy.
Co do skrzyni nie jestem pewnien ale moze synchronizator????
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
o wyskakujących biegach było sporo na forum tylko trzeba użyć opcji szukaj a jak masz rozwalona gumę na przegubie to zrób to jak najszybciej bo jak się syf dostanie to będzie nieciekawie
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- szmergiel
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: A taki problem ;
pewnie dlatego że powinno sie hamować a nie chamowaćchainsaw pisze:...równierz podczas chamowania w przednim kole słychac jakis chałas...
- Paweł
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9)
- Numer Gadu-gadu: 46077
Osłonę przegubu wymień, bo przegub padnie. I nie kupuj byle tańszej, bo szybciej kolejną będziesz zmuszony kupować. Sam widziałem jak mechanik zakładał tańszą osłonę od klienta. Zakładał bez ściągania półośki - ten mały otworek rozciąga się do szerokości przegubu. Guma pękła, a jak dał swoją to przeszła bez problemu.
205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9Y)