Ściąga przy hamowaniu..

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Galik

Ściąga przy hamowaniu..

Post autor: Galik »

Witam, mam problem taki jak w temacie

Opis sytuacji, nowe opony tarcze i klocki, po przejechaniu kilkuset kilometrow zauwazylem ze hamujac mimowolnie skrecam lekko kierownice, czyli sciaga :)

Pierwsze co zrobielm to przeczysicilem te prowadnice od zaciskow, jedna chodzila normalnie (to kolo ktore "slabiej " hamuje), a druga zeby rozruszac musialem uzyc mlotka, ale jakos poszlo. Przeczyscilem, nasmawroalem i teraz chodzi ok... ale dalej sciaga.

Problem jest dosc powazny bo to ze sciaga to moge jeszcze przezyc, ale przy okazji zdziera mi to opone. Hamujac musze lekko kontrrowac kierownica w prawo (sciaga w lewo), a przez to zdziera mi sie prawa opona..

pomocy! jakies pomysly? :cry:
Awatar użytkownika
Heler
Junior
Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
Numer Gadu-gadu: 975861

Post autor: Heler »

Zbierznosc, wywazenie kol. Proponuje to sprawdzic na poczatek.
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI :D
Galik

Heler pisze:Zbierznosc, wywazenie kol. Proponuje to sprawdzic na poczatek.
Mysle ze nie o to chodzi, jak jest rowna droga i nic nie wieje po bokach :) to moge puscic kierownice i z kilometr jechac... kola tez byly wywazane jakies 500 km temu bo tak jak napisalem sa nowe a w zadna dziure nie wjechalem

to moze dodam ze hamujac np na zuzlu widac wyraznie po sladach ze lewe kolo - te ktore mocniej hamuje szybciej sie blokuje
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

gietkie przewody hamulcowe
Galik

Tak zeby zamknac temat i podziekowac przedmowcy...

Wymienione przewody i problem zniknal... na razie przynajmniej, dzieki Banita :lol:, masz u mnie duze piwo :wink:
b182
Uzalezniony
Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
Numer Gadu-gadu: 6262732
Kontakt:

Post autor: b182 »

a ile dałes za te przewody??
Pug sprzedany
Galik

26 zl z VAT 1szt

z plynem hamulcowym 62zl :)