Autoalarm - jaki? i co powinien mieć ???

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Autoalarm - jaki? i co powinien mieć ???

Post autor: Marin205 »

Witam - tak jak w temacie - jaki autolarm i co powienien mieć? i ile to kosztuje jak ktoś wie? może wie ktoś co z allegro wybrać?
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Dżon Dobra Nadzieja »

chyba jedne z tych tańszych to Wizzard...
przydałyby się czujniki ruchu i czujnik uderzeniowy (udar)...

no i najlepiej jeszcze do tego jakiś pilot :mrgreen: 8)7
Obrazek  Obrazek

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem 8)7
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

czujnik ruchu w środku to chyba nie najlepsze rozwiązanie - np mucha czy coś??!!
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony

Post autor: Dżon Dobra Nadzieja »

prawie kazdy alarm posiada te czujki... nie wiem czy przypadkiem nie da sie ustawić czułości...

udar też ma wady... głosniejsze wydechy... czy burza... choć też jest możliwość regulacji
Obrazek  Obrazek

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem 8)7
Awatar użytkownika
lysy103
Junior
Kontakt:

Post autor: lysy103 »

Jak dla mnie czujnik ruchu i uderzeniowy to tylko zbędny problem bo póżniej co chwile będziesz biegał alarm wyłączać.Kup sobie zwykły bez żadnych dadatków tylko z dobrej jakości pilotem bo kiedyś miałem takie ścierwo że ani nie włączysz ani nie wyłączysz.

I moim zdaniem będzie ok :)
krzycho

Post autor: krzycho »

czujka ruchu moze być ale musi być cyfrowa dobrej firmy i wtedy nie ma prawa mucha ją wzbudzic. Polecam alarmy firm Quasar i Corado bo miałem udział w ich opracowywaniu i goście naprawde myslą o tym żeby to dobrze chodziło i sie nie psuło. Moze zapłacisz 20 zeta wiecej ale przez wiele lat nic sie z tym nie stanie a i zawsze ci ktoś służy radą przez telefon
Awatar użytkownika
lysy103
Junior
Kontakt:

Post autor: lysy103 »

No chyba że tak.Bo te zwykłe czujki to tragedia i nieporozumienie.
krzycho

Post autor: krzycho »

zwykłe to shit i lepiej ich wogóle nie mieć, lepiej działa ukryty wyłacznik własnej roboty
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

ja mam odcięcie zapłonu z antynapadem i narzekać nie mogę tylko czasem jak jadę i ktoś wsiada to zapomnę wcisnąć przycisk to gaśnie bo jest tak ze jak drzwi się otworzy to 30 sec i wyłącza silnik
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
MistrzuGT
Junior

Post autor: MistrzuGT »

a gdzie sobie montujecie takie wylaczniki zaplonu?? Gdzie najlepiej je ukryc?? Pewnie gdzies na wierzchu, cio?? :)
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

nie na wierzchu tylko przycisk mam ukryty, samo urządzenie kupiłem na allegro za 40zł z przesyłką 8) a działa znakomicie, nic nie wyje tylko odcina zapłon kiedy potrzeba no i po otwarciu drzwi też po 30sec odcina
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
zawodowiecleon81
Junior

Post autor: zawodowiecleon81 »

Moze ja dodam swoje 3 grosze. Czujniki ruchu oczywiscie -mucha nawet jak bedzie latac to niec nie zrobi - sa to czujniki nawadczo odbiorcze ultradzwiekowe. jak zmieni sie pojemnosc i odpowiednia ilosc sygnalu nadawanego nie dojdzie do odbiornika( np. otworzenie drzwi) to zalacza sie alarm. Nie ma miejsca na umiejscowienie standardowe aladmu - najlepiej tak by nie mozna bylo go znalesc. Dobre alarmy dla mnie sa takie ktore nie maja przekaznikow tylko tranzystory do migania - nie slychac ich. ukrycie przekaznika paliwa i jego odciecie ew. odciecie pompy paliwa tez duzo daje - POD WARUNKIEM zanitowania kapsla pod siedzeniem - inaczej ja na krotko podepna. Imobilaiser tez super sprawa POD WARUNKIEM zaspawania komputera w puszce metalowej bez dostepu do niego - bedzie wychodzic z puszki tylko gruba pyta kabli i co z tego ze sobie krawiec utnie to. Jest tam od 30 do 150 kabelaszkow wiec do swojego kompa nie podlaczy. kazde zabezpieczenie trzeba robic z glowa - nawet najlepszy alarm jest lipny jak sie go podlaczy bez glowy. Znajomy podlaczyl 7 syren w srodku samochodu zalaczajacych sie podczas alarmu bo mu LADE 2 razy brali. I sie krawiec wyploszyl - a mial alarm zrobiony w garazu. Odziecie czujnika halla taz jest spoko tylko trzeba to zrobic tak by nie wylo widac zwierzych kabli. Odcinanie zaplonu, cewki itp. rzeczy nie ma sensu - szybciej sie do tego wbijaja pajakiem z zasilaniem niz sie to odcina. ZEBY BYLA JASNOSC - NIE CHWALE SIE I NIE JESTEM ZADNYM INSTALATOREM TO SA UWAGI KTORE MOZNA ALE NIE TRZEBA STOSOWAC!!!! POMAGAJA WIERZCIE MI!!! P.S. Tylko uwaga nie zawsze odcina sie plus , czasami minus - acha i jescze jedno odciecie plusa idacego po stacyjce do komputera tez daje duzo i oglupia. Pozdrawiam.
niemożliwe od ręki, cuda w trzy dni !!!
ODPOWIEDZ