Automat w Dieslu ?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Automat w Dieslu ?

Post autor: samer »

Witam!

Probowal ktos zastapic w 405tce silnik 1.9 benzyna na 1.8 D ? ;] Wejsc wejdzie, ale jak auto bedzie jezdzic??! ;) Na skrzyni automatyczniej...

Pozdro
Awatar użytkownika
numerik
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: numerik »

Mam co do tego wątpliwości, mam automata w 1,9 Gentry i raczej nie widzę zbytniej dynamiki w dieslu. Musisz pamietac że skrzynie w starych pugach to skrzynie posiadające hydrauliczne staerowanie. zero elektroniki co może okazac się plusem w prszekładce ale może stanowic problem przy zmianie biegów bo przy dieslu możesz nie osiągać wystarczjących ciśnień do zmiany biegu i trzeba będzie pomagać ręcznie, z podobnym przypadkiem spotkałem się w MB 126.
Sacre numerik 205
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

Pgadaj z Grzegorzem od 205Mi16 on robił taka przekładkę właśnie w Gentry z automatem - ale z tego co wiem to zostawił ręczną skrzynię - generalnie automat w dużym aucie jak najbardziej - w 205tce odbierze radochę z jazdy

Dodano po 3 minutach:

i mija się z celem - wiem że numerik się oburzy - bo jest mocno przywiązany do swojej Gentry z automatem (brałem pod uwagę zakup jego auta jak chciał sprzedać - miałem krótko Gentry ale niestety grata sentyment jednak pozostał - co do automatu to mnie nie urządza - jeżdziłem m.in. accordem na automacie i w dużym aucie super - bo się wieziesz - ale w 205 to nie pozamiatasz)
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
krzycho

Post autor: krzycho »

w 405 silniczek 1.9D 71 km jeździ OK ale 1.8D 60 KM z ręczną skrzynią bedzie miał ok. 19-20 sekund do 100 a z automatem może doprowadzić do zawału serca podczas wyprzedzania ciężarówki gdy ta leciutko doda gazu ;-)
ODPOWIEDZ