drganie kierownicy powyżej 120

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
hehe

drganie kierownicy powyżej 120

Post autor: hehe »

jak jade predkoscia powyzej 120 mam straszne drgania na kierownicy
koła są wyważone półośki są sprawne
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

a swoznie?
a drazki kierownicze?
a amorki?

:)
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: bipi »

u mnie jest podobnie, ale ja wiem ze musze wymienic przeguby
BubuPN

Post autor: BubuPN »

u mnie sie tak dzieje przy 160 km/h i niestety nie wiem czego to jest przyczyna :cry:
madafaka

Post autor: madafaka »

Miałem takie coś w oplu i przyczyna okazały się............... opony!!!
były wyważone itd ale trzeba je było przełożyć na felgach i lub jak kto woli zamienic lewe koło z prawym!!! Acha co ważne nie były to oponki kierunkowe i po tym zabiegu drgania ustały tyle tylko że to był opel!! :cry:
BubuPN

ja dodam jeszcze ze przy poprzednim zestawie kół (13") też miałem coś takiego więc boje się, że w tym wypadku pies jest pogrzebany gdzie indziej
madafaka

u mnie to było na kołach z oponkami letnimi, wiec jażeli po zmianie kół i opon dalej jest tak samo to musi być tak jak napisał kaktus
rzelony

Post autor: rzelony »

Zmien opony z przodu na tyl i powinno byc ok.
BubuPN

ogólnie uczucie jest dziwne, bo z jednej strony mam schize, że mi się koła rozjadą, a z drugiej przychodzi mi myśl, że jeszcze tylko skrzydła i mogę sobie życzyć miłego lotu hehe, spróbuję wykonać manewr z tymi oponami
madafaka

Jeżeli chcesz to sprawdzic to zmien przednie lewe na tylne prawe i przednie prawe na tylnie lewe. Nie wiem czemu sa takie objawy ale u mnie tak bylo i to pomogło!! I objawy były tak od 120-150 a powyżej tak jakby coraz mniej albo ja sie juz przyzwyczajłem :D
ODPOWIEDZ