Dzis z kumplem jechalismy odstawic jego auto do mechanika bo linka sprzegla cos siadla. Teraz w przerwie popoludniowej odwozilem go do domu .... i w pewnym momencie pedal sprzegla przy podlodze zrobil sie twardy
Dodanie gazu powoduje ze wchodzi na wysokie obroty.
Linka czy flaki padly ??? Podnioslem maske i linka wyglada na cala..... co to moze byc ?? Pedal srednio miekko sie wciska a przy podlodze to tak jakby ktos gabke podlozyl pod pedal ktora jakby lekko odbija to sprzeglo do gory
Dodano po 1 godzinach 10 minutach:
oczywiscie mowie o moim pugu ... jego auto naprawili a moj diabli wzieli
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
uderze wpierw do goscia co robi peugeoty i zapytam co to moze byc, jak doscisk to sie do Ciebie zglosze. dlugo na nim jezdziles ??
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
kupilem samochod 08.2005 w styczniu byl pad silnika i na tym skonczyla sie nasza wspolpraca na moje oko jest ok tylko tarcza byla dosyc cienka i sprzeglo wysoko bralo.
a jakbys stanal na niej pieta to dasz rade ciezarem ciala mocno naciskajac noga wcisnac ?
no a tak w ramach informacji dodam ze jakos 3 dni temu zaczelo mi sie dziwnie ruszac autem, myslalem ze to kiepskie jakies paliwo bo przy ruszaniu tak jakby szarpalo i trza bylo wiecej gazu dodac a w czasie jazdy juz ok.... no i teraz wlasnie sie okazalo ze to jednak sprzeglo
Wymien cale sprzeglo, szkoda inwestowac w pojedyncze czesci, a tak bedziesz mial spokoj na jakis czas... Jezeli jeszcze nie sam wymieniasz to tymbardziej... A nawet jakbys sam wymienial to jest kupa roboty (wiem bo sam przez to przechodzilem, tyle ze ja sobie sam wymienialem i zaoszczedzilem pare groszy, a to co zaoszczedzilem to wydalem na komplet Valeo)...
dzis zamowilem komplet - lozysko, docisk, tarcza - 230zl. robocizna 150 ... a mialem z zona sobie na 2 max 3 dni pojechac nad morze
Wy mnie nie straszcie,bo ja chyba tez bede mial do wymiany Ale nie jestem pewien bo wydaje mi sie ze jakims dziwnym trafem dostaje sie olej na tarcze i dlatego mi slizga(tylko przyt zaje....ym obciazeniu)tylko nie wiem z kad Moze Wy wiecie?