PISZCZĄCE HAMULCE
PISZCZĄCE HAMULCE
witam,
jest wiec taki problem, ze ostatnio wymienialem tarcze i klocki, jezdzilem troche i od kilku dni piszczy mi w lewym kole, zwlaszcza przy skrecaniu w lewo i przy hamowaniu. Tarcze zalozylem Brembo, klocki jakiejs firmy Freez czy cos takiego (jakies francuskie kosztowaly ok. 60 zl). Czy mozna cos zrobic zeby nie piszczaly i czemu piszcza przy skrecaniu w lewo najbardziej. Piszca dosyc glosno przy skrecie bo az ludzie czasami obracaja
jest wiec taki problem, ze ostatnio wymienialem tarcze i klocki, jezdzilem troche i od kilku dni piszczy mi w lewym kole, zwlaszcza przy skrecaniu w lewo i przy hamowaniu. Tarcze zalozylem Brembo, klocki jakiejs firmy Freez czy cos takiego (jakies francuskie kosztowaly ok. 60 zl). Czy mozna cos zrobic zeby nie piszczaly i czemu piszcza przy skrecaniu w lewo najbardziej. Piszca dosyc glosno przy skrecie bo az ludzie czasami obracaja
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
a czy nie bylo tak ze po zalozeniu, mocno gdzies duzo hamowales ? bo zasada jest taka ze przez min. 200km trzeba delikatnie hamowac by sie dotarly. jesli kilka razy dales mocno po hantlach to poprostu przypaliles
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
mogło tak byc jak najbardziej
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
- Damian1p
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
to teraz mu powiedzcie jak to naprawic jesli wogole sie da
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
http://damian1p.peugeot205.pl/
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
Jak na moj gust to tu nie ma z czego sie "nabijac"Michal pisze:Nasmaruj klocki WD40 albo jakims smarem Przestanie piszczec
Jak to naprawic ... coz jesli to jest faktycznie od przypalenia to wg mnie sa 2 sciezki:
1. jesli to tylko klocki torche sie przypalily to pewnie mozna je przyszlifowac
lekko na szlifierce tasmowej likwidujac te "opilki metalu" ktore z tarczy sie
ich uczepily
2. jesli tarcze to tyci na tokarce przetoczyc.
3. jesli jedno i drugie to patrz punkty 1 i 2
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
ściągnij klocki i zobacz jak wyglądają, jak są przypalone to pojedź każdą sztuką po asfalcie, papierze ściernym i to powinno pomóc
Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF
niekoniecznie -zalezy jakie klocki -jezeli dobrej klasy to nie trzeba, delikatnosc czasem szkodziPieraś pisze:a czy nie bylo tak ze po zalozeniu, mocno gdzies duzo hamowales ? bo zasada jest taka ze przez min. 200km trzeba delikatnie hamowac by sie dotarly. jesli kilka razy dales mocno po hantlach to poprostu przypaliles
Wyciagnij klocki, jezeli sie blyszcza to zeslifuj zeszklona warstwe na jakims kamieniu.
Idz do sklepu i kup ceramiczna paste do montazu klockow.
Wyczysc dokladnie druciakiem, a pozniej szmatka zaciski i w miejsce stykania sie klocka z zaciskiem potraktuj ta pasta (miejsce styku klocka i tloczka tez)
Powinno pomoc