kto zestroi puga?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
mi
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

kto zestroi puga?

Post autor: mi »

już mnie cholera bierze - mój pug stoi drugi miesiąc, bo po zmianie wałka nie ma go kto zestroić... Ambitnie podjęli się chłopcy z TTC, wjechałem do nich na rolki to się okazało, że mam zbieżność rozjechaną i mam przyjechać kiedy indziej, niby oki, ale do końca sierpnia są na urlopie, a kolejny miesiąc stania gita chyba przekracza moje możliwości. Zapłaciłbym 800 - 1000.
W zasadzie oni jedni byli na tyle odważni, że po usłyszeniu "205" "gti" "motronic" "wałek" w jednym zdaniu nie umarli z przerażenia ("w zasadzie robimy tylko samochody z roku +2000" nie pamiętam gdzie, "nie ma problemu, zestroimy, koszt - 2400 :lol: " - w v-techu)
Jest jeszcze jedna firma - http://www.eko-car.com - w której powiedzieli, że zabiorą się za to (za miłe dla ucha 600 - 1000, zależnie od wprowadzonych zmian w mapach), ale to są goście, którzy - na oko - nigdy jeszcze nie stroili samochodu z takim silnikiem, poza tym - po całym dniu dzwonienia - nie jestem pewnien, czy gość nie powiedział, że się podejmą po prostu nie usłyszawszy, że to 205 :wink:

Zna ktoś jakąś firmę ZNAJĄCĄ SIĘ NA RZECZY, która nie przestraszy się motronica z wałkiem?
Awatar użytkownika
zawodowiecleon81
Junior

Post autor: zawodowiecleon81 »

Po co zabierac sie za komputer motronic - faktycznie dlubania od metra - lepiej dolozyc jakiegos pigybacka - smt5/6/7 itp. Zestroic, wprowadzic korekty map i po sprawie - calosc operacji mysle ze nie wieksza niz 1000 z montazem, strojeniem i sprawdzeniem mocy - mysle ze w tej cenie to zrobia dwie mapy. wpisz w googlach "pigyback', "smt6/7' itp. to znajdziesz jakis specow w swojej okolicy a nie np. bedziesz wiozl samochod do krakowa.
Pozdrawiam
niemożliwe od ręki, cuda w trzy dni !!!
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

prawda - komputer zewnętrzny i po sprawie
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
basia

Post autor: basia »

odradzam eko-car z Jastrzębia oni nawet LPG pożadnie nie potrafią założyć:P

zagadaj do gościa GG 1537521

on się troszek w to bawi :P
Awatar użytkownika
mi
Maniak

calosc operacji mysle ze nie wieksza niz 1000 z montazem, strojeniem i sprawdzeniem mocy
wow, jeśli znasz kogokolwiek, kto za taką kaskę może to zrobić to proszę o namiary. Z tego co się orientowałem: smt6 koło 600, montaż 300, strojenie koło 1200 - w sumie faktycznie koło 1000 :P
fakt, że zainteresowałem się eko-carem dowodzi jedynie mojej desperacji, bo mój pug czeka i czeka...
W mojej okolicy nie ma speców, nie ma lekko, w katowicach jest jakiś gość strojący, ale jak wysłałem do niego kumpla (utrzymują dość dobre relacje) to powiedział "ttc albo v-tech", poza tym do kraka nie ma znów tak strasznie daleko (choć pojechanie tam i dowiedzenie się, że dupa nie strojenie, bo nie ma zbieżności, było z leksza irytujące :evil: )
Co to za gość ten od numeru gg?
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: samer »

A dlaczego nie zrobiles zbierznosci w krakowie? (tego samego dnia??)
basia

kogut :) ci pozostaje

a ten gość od gg pisał robi chipy więc może coś pomóc
Awatar użytkownika
mi
Maniak

nie zrobiłem zbieżności tego samego dnia, bo w zakładzie, w którym mogli zrobić to jak należy (na hamowni ponoć musi być konkret) mieli alfę 156 z rozebranym zawiasem (nie takie proste poskładać wielowahaczowe zawieszenie do kupy :) ), a w drugim zakładzie zdechła maszyna... Próbowałem dzwonić do project xs i odpowiedziało mi jedynie echo :roll: Poza tym oni rozpadli się niedawno na 3 firmy i nie wiem co zostało...
Gość robi chipy - miło z jego strony, ale ja MUSZĘ zestroić moje łajno z szerokopasmową sondą i na rolkach, ale nic to - w piątek zagadam, może coś z tego bedzie...
Pojawiła się jeszcze jedna opcja: http://www.gt-service.pl - jeszcze nie dzwoniłem, może uda mi się jutro z roboty; słyszał ktoś coś o nich?
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

Goście z GT serwis są długo na rynku - widziałem ich swap - TDI w budzie forda sierry - wydają sie sensowni - ale popytaj o nich jeszcze
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
mi
Maniak

dzwoniłem do gt-service dzisiaj:
- Witam. Mam pytanie: szukam kogoś, kto zestroi mi peugeota 205 na hamowni. Możecie zrobić coś takiego?
- nie możemy

:evil:
nawet nie zdążyłem go wałkiem nastraszyć...
Awatar użytkownika
zawodowiecleon81
Junior

Post autor: zawodowiecleon81 »

smt6 uzywany 450 , podlaczysz sobie sam wg schematy, co do strojenia to sa kolesie z w-wa ktorzy stroja za 400-600 i znaja sie na tym. Jak sie chce wydac ooooooooooogromna ilosc kasy to mozna - sztuka jest zostawic jej czesc w kieszenie - swojej kieszeni. Na forum o smt6 bylo wiec poszukaj a napewno cos znajdziesz.
niemożliwe od ręki, cuda w trzy dni !!!
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

mi pisze:dzwoniłem do gt-service dzisiaj:
- Witam. Mam pytanie: szukam kogoś, kto zestroi mi peugeota 205 na hamowni. Możecie zrobić coś takiego?
- nie możemy

nawet nie zdążyłem go wałkiem nastraszyć...
dziwisz sie? jezeli masz im dac nowy samochod -wgrywaja gotowy program, kasuja 3K i heja, a jak trzeba pomyslec to ich juz boli
basia

mi w wawie nikt zapłonu nie chciał ustawić jak powiedziałem że na wałku sportowym

:P kaktus na ucho ustawił idealnie :P :twisted:
Awatar użytkownika
mi
Maniak

miałbym jetronica też by ustawił, ale to motronic - nawet ucho Kaktusa nie pomoże ;)
basia

Jacek Chojnacki :P
ODPOWIEDZ