Wykładzina - pranie!

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
d_ARC
Uzalezniony
Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
Numer Gadu-gadu: 2897169
Kontakt:

Post autor: d_ARC »

No cóż może rzeczywiście nie doceniam brata i jego wysiłków - za pranie wykładziny policzyliby ok. 30 PLN, i z tego co się wywiedziałem karcher i chemia to najskuteczniejszy środek czyszczący.

Kompletne pranie i czyszczenie wnętrza (sami wykręcają i skręcają wszystko) to już 120PLN, z tym, że wnętrze wygląda jak nowe z czego skrzętnie korzystaja handlarze ;)
szatyn

Post autor: szatyn »

Witam!
d_ARC, coż, to niech będzie to jak na razie dostępna usługa dla handlarzy(a szkoda... :twisted: ), za duży wydatek, jak dla mnie - zdam sie na ten VANISH - postaram sie zamiescic zdjecia!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

ja osobiście używałem vanish oxi action odplamiacza w proszku i jest całkiem dobry, a do skóry mleczka z woskiem i lanoliną bo jak kupiłem półsóry to były usyfione :)
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
szatyn

Sebek - nie zauważyłem plam na dywanie, z czasem po prostu lekko się zabrudził (do jasnego wnętrza będe potrzebował naprawdę czystego dywanu), dlatego chyba na razie podziękuję za odplamiacz,ale warto zapamiętać na przyszłosć :-) Dzięki!
Pzdr.

Dodano po 3 minutach:

P.S. WnętrzeTwojego auta jest bardzo ładnie utrzymane - podziwiam!

Dodano po 3 minutach:

P.S. II
Też rozgladam sie za alu (nie osiągnełem "minimalnej" na allegro i sprzedajacy nie zgodził się na moja cenę), bo jednak w GTI kołpaki - tu bez komentarza - mozesz mi napisać, gdzie szukać felg, np. takich, jak Twoje? zapewne są w przystępniejszej cenie, jak speedline-Y
:-)

Dodano po 21 minutach:

no i na PW, by nie zbaczac z tematu :-)
Awatar użytkownika
d_ARC
Uzalezniony
Kontakt:

bo jednak w GTI kołpaki - tu bez komentarza
Jeśli tniesz koszty to zakup sobie kołpaki o identycznym wzorze jak alu, cena to max 80PLN, a wyglądają naprawdę nieźle :wink:
szatyn

d_ARC, kołpaki to rozwiązanie na teraz, bo nadazyła się okazja kupna za 5.99 zł/sz - nadal "poluję" na ALU w rozsądnej cenie, najbardziej podobają mi się oryginalne - kładłem 300 zł za same felgi i ten ktoś z allegro nie zgodził się 8)7
Awatar użytkownika
d_ARC
Uzalezniony
Kontakt:

Hehe jak za taką kasę to mów gdzie i biorę kołpaki na zimę do stalówek :)

Co do alu z 1.9GTI to moim zdaniem równiez ładniejszych do tego auta nie ma. Poza tym "cenią się" i są warte tej kasy również ze względu na wytrzymałość - poprzedni właściciel mojego Lwia trafił na krawężnik, belka do wymiany ale Speedliny prościutkie 8) Tyle, że paskudna wyrwa w rancie została...
szatyn

Tak d_ARC co do wytrzymałosci - to prawda, byc moze dlatego nie chciał mi oddac tak tanio tych felg (bez srub).
Co do kołpaków - są b. ładne (oczywiscie - kwestia gustu), a znalazłem je w AUCHAN, bedąc co-tygodniowych na zakupach :-)
Zaraz zrobie zdjęciem telefonem i wkleję :-)

Dodano po 10 minutach:

Zdjecie nienajlepszej jakości (aparat telefoniczny)

Dodano po 3 minutach:

P.S.
Ta folia na zderzaku miała uchronic górną część przed odpryskiem (malowałem dolną część)
Załączniki
kolpaki za 5.99 zł
kolpaki za 5.99 zł
kolpaki_za_6_zl.jpg (69.27 KiB) Przejrzano 2794 razy
Awatar użytkownika
d_ARC
Uzalezniony
Kontakt:

Masz rację, kwestia gustu :P no ale jak na te pieniądze nieźle.

Zobacz tutaj:

http://www.motoallegro.pl/show_item.php?item=119723912

Mam takie "14 na zimę (prawie takie bo są w 2 odmianach), niestety już tylko 2 się ostały, wyglądają "prawie" jak Speedliny, z tym, że "prawie" z daleka nie robi takiej strasznej różnicy 8)

No i weź wymień te kierunki - nowe żółte zamienniki to ok. 30 PLN za komplet a auto wygląda zupełnie inaczej :)
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

fele i tylko fele :)
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
szatyn

[quote="d_ARC"] wyglądają "prawie" jak Speedliny, z tym, że "prawie" z daleka nie robi takiej strasznej różnicy [quote]
:-)
d_ARC, niestety, nawet i te pogryzione nie wejdą na moje 14', ale dziękuję za wsparcie :-)
Tak jak napisał Sebek: [quote="Sebek"] fele i tylko fele [quote] - uzbroję się w cierpliwość i poczekam na moją kolej :cry:

Dodano po 1 minutach:

P.S.
d_ARC - mam nowe kierunki w szafie, w weekend zostaną wymienione :-)
Popai

Re: Wykładzina - pranie!

Post autor: Popai »

Powiedzcie a poco wyjmować? Polecam środek WIZARD na ledwie 8zł za litr. Tak skuteczny iż nie trzeba się męczyć. Warto zaglądnąć na http://www.hartim.pl do sklepu. Można przać i maszynowo ale potrzebna jest maszyna. Ręcznie da się bardzo wiele zrobić, a jeśli jest pod ręką odkurzacz na mokro to luks.

Autoreklama -poprawka na obiektywizm :wink:
B
ODPOWIEDZ