Rozrząd w 1,9 GTI i ciężko chodząca przekladnia kierownicza?
- JASIEK1
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Rozrząd w 1,9 GTI i ciężko chodząca przekladnia kierownicza?
Witam, mam pyatnko. Wie ktos moze czy silnik 1,9 GTI ma rozrząd kolizyjny czy tez nie ??? Druga rzecz - strasznie ciężko chodzi mi kierownica. Jest to autko bez wspomagania ale nawet podczas jazdy trzeba mocno krecic dwoma łapami. Kiedy ja sie puści strasznie szybko sie prostuje. Jadąc z kolei na wstecznym i skręcajac jakieś pół obrotu kierownica dalej sama sie skręca az do oporu. Wie ktoś co moze byc przyczyna, ze tak ciezko chodzi kierownica i czy samo skrecanie kierowncy do oporu przy jeździe na wstecznym jest normalne?
PS: podniosłem go za wahacze z przodu w ten sposób, ze spręzyny były scisniete tak jakby stał na ziemi a koła zdjąłem - wtedy kierownica kreci sie leciutko.
PS: podniosłem go za wahacze z przodu w ten sposób, ze spręzyny były scisniete tak jakby stał na ziemi a koła zdjąłem - wtedy kierownica kreci sie leciutko.
- JASIEK1
- Junior
Wyjątkowo ciężko. Jeżdżąc po osiedlowych uliczkach trzeba sie nieźle naszarpać ...... nie wspomne już o parkingu pod hipermarketem. Przyszło mi teraz jeszcze na myśl ze jest to coś może z Mcpersonami - może tam pod kielichem cos sie przytarło. Odpuszcze je dziś w dół i posmaruje czymś, może troche chociaż sie poprawi.
Dzieki za info, pozdrawiam
Dzieki za info, pozdrawiam
- szmergiel
- Junior
Re: Rozrząd w 1,9 GTI i ciężko chodząca przekladnia kierowni
tak aby grupy nie zaśmiecać nowymi postami...sa jakieś silniki w 205 które nie mają kolizyjnego?? pozdrawiam!!JASIEK1 pisze:Witam, mam pyatnko. Wie ktos moze czy silnik 1,9 GTI ma rozrząd kolizyjny czy tez nie ???