cos ociera w prawym kole

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Adamus

cos ociera w prawym kole

Post autor: Adamus »

Witam
Dzisiaj zauważyłem pewien problem, jechałem pugiem zatrzymałem się włączyłem wsteczny i nagle w prawym kole coś zaczęło ocierać nie był to dźwięk metaliczny tylko tak jakby opona ocierała o coś i się koło blokowało, zaraz sprawdziłem to samo kilka razy, ale nie powtórzyło się, potem przyjechałem z miasta i znowu to samo, ale tylko przy cofaniu. Co to może być, mechanik jakieś dwa miesiące temu mówił, że za 3, 4 miesiące czas na wymianę klocków hamulcowych, czy to może hamulec blokuje to koło? Wykluczam ocieranie koła o jakieś elementy nadwozia, sprawdziłem to na skręconych kołach i jest OK. Bardzo proszę o odpowiedź i Pozdrawiam.

P.S. ale się rozpisałem, ale mam nadzieje ze wyjaśniłem mój problem
Ostatnio zmieniony 02 wrz sob, 2006 8:03 pm przez Adamus, łącznie zmieniany 1 raz.
b182
Uzalezniony
Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
Numer Gadu-gadu: 6262732
Kontakt:

Post autor: b182 »

Masz juz ,mało klocków i zacisk zle chodzi w prowadnicach. Wymien klocki i powinno pomudz. U mnie tak było, że przy cofaniu było czuc takie "łup" i jakby chwilowe przyblokowanie koła. Myslałem ze zacisk do wymiany ale okazało sie ze wymiana klocków pomogła i jest gites znaczy GTI :D
Pug sprzedany
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

ja mam takie lupniecie jak lekko nacisne hamulec przy cofaniu. klocki nie sa do wymiany. moze zle siedza?
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Adamus

Post autor: Adamus »

cheatoss pisze:ja mam takie lupniecie jak lekko nacisne hamulec przy cofaniu. klocki nie sa do wymiany. moze zle siedza?
Tylko mi tak puka(ociera), gdy nie naciskam na hamulec. Wygląda to tak, jadę do przodu zatrzymuje się i chce zaparkować włączam wsteczny i jadąc do tyłu słychać ocieranie(pukanie) coś jakby blokowało koło, także wersja b182 jest bardzo prawdopodobna. Ale dziękuje za zainteresowanie, każda porada jest dobra.
b182
Uzalezniony
Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
Numer Gadu-gadu: 6262732
Kontakt:

Post autor: b182 »

Wiesz, u mnie też nie trzeba było wciskac hamulca. CZasem i bez tego pizdło zaraz po rozpoczeciu cofania. Naprawde Sprawdz ile klocków zostało. Kup nowe. JA do GTI-ka kupiłem klocki za 37 zeta :)
Pug sprzedany
ODPOWIEDZ