Potrzebne są dystanse czy chcieli zarobić?? help!!
- TOMBIKE
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
dziś odebrałem felgi o identycznym ET co BUBU (33) Zdążyłem wsadzić tylko na przód bo ciemno się zrobiło ale zauważyłem że opona jest strasznie blisko amortyzatora, chyba jeszcze nie obciera, chociaż kto to wie, sprawdziłem że moge tam wcisnąc sklejke o grubosci 1mm, czy to aby nie za mało?? Mozna jeździć z takim odstępem czy to ryzykowne. Mam opony 185. Tomek powiedz coś wiecej o tych "dystansach" z duzego fiata, jak to wsadzić do przodu, przecież rozstaw srub sie nie bedzie zgadzał ani otwór centrujący, a może to są takie podkładki pod kazdą śrube po 5mm, jesli to załoze to przecież felga nie bedzie sie trzymać na piaście, tylko na samych srubach, czy tak mozna? Obciązenia przenoszą sruby czy piasta?
powiem jak było w moim przypadku; 'dystanse' od fiata dostałem za 'piwo' za drugie 'piwo' tokarz nawiercił otwory 4x108 i powiększył otwór centrujący, śruby długie do poloneza po 2 pln za sztuke, grubość tych dystansów to 5mm więc zostaje jeszcze koło 6mm więc siły nie pozostaja tylko na śrubach, poszukam teraz w weekend może jakieś mi zostały już pasujace bo miałem ich troche....![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora