Witajcie mam taki problem,otóż silnik w moim cti to 1,9 102 km. Na razie poznaję tą bestię i próbuje znaleźć powód zbyt dużego spalania. Ale do rzeczy. W czasie wzajemnego poznawania i oglądania silnika zdziwiło mnie,że w porównaniu mojego silnika z silnikiem Loui( 1,9 gentry też 102 km) nie mam oto tej rzeczy na zdjęciu . Co to jest zaznaczone na zdjęciu, do czego służy i czy z powodu tego mój pug lubi benzynke( pewnie nie )
Bardzo dziękuje za podpowiedzi co to jest na załączonym obrazku.
poza tym mam jeszcze jedno pytanie. PO wymianie rozrządu trochę,,próbowałem'' na co cti 1,9 stać. Odczułem ,że powyżej 4000 tyś obr/min auto wogóle nie chce już jechać i trzeba wrzucić kolejny bieg. Co to może być??
Czy jest możliwe że katalizator troche dusi auto, co się stanie jak wytne katalizator??
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
Czy czegoś mi brakuje pod maską? cti 1,9 102 km
- martinop
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 107
Czy czegoś mi brakuje pod maską? cti 1,9 102 km
- Załączniki
-
- 126635359_2.jpg (163.24 KiB) Przejrzano 2122 razy
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- martinop
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 107
Auto jest z 90 roku, jest sprowadzone z niemiec , a ja je kupilem w komisie w polsce. Niby przejechane 150 tyś, ale nie wiem czy w to wierzyć. Przy zimnym silniku ponad 5,5 bar, przy rozgrzanym 2 bary. nie bierze oleju, silnik suchutki, poza tym to akj go kupilem to miał troche za wolne obroty na biegu jałowym, yzn 400-500 i roche falował na wolnych, ale już to zrobiłem i ma 800-900 na luzie.
Dodano po 57 sekundach:
Pali troche za dużo , bo w mieszanym cyklu, no chociaż trasy nie są długie koło 11 litrów.
Dodano po 25 minutach:
Pali troche za dużo , bo w mieszanym cyklu, no chociaż trasy nie są długie koło 11 litrów.
Dodano po 57 sekundach:
Dodano po 25 minutach: