Diesel - spalanie
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Niestety diesel to dla mnie czarna magia.
Jezeli chodzi o walki, jezeli krzywki sa gladkie, to sa to krzywki o dluzszych czasach otwarcia zaworu.
Trzeba by jeszcze zmierzyc wznios, czyli zmierzyc wysokosc krzywki, przekrecic suwmiarke od 90 stopni, zmierzyc srednice kola podstawy i odjac ten drugi wynik od pierwszego.
Byc moze w 1.8 czasy sa takie same, ale wznios jest mniejszy niz w 1.9? Ciezko okreslic.
Im dluzszy czas i wiekszy wznios, tym lepiej napelni sie komora sprezania mieszanka, co przeklada sie na moc. I mysle ze w Dieslu takze.
Jezeli chodzi o walki, jezeli krzywki sa gladkie, to sa to krzywki o dluzszych czasach otwarcia zaworu.
Trzeba by jeszcze zmierzyc wznios, czyli zmierzyc wysokosc krzywki, przekrecic suwmiarke od 90 stopni, zmierzyc srednice kola podstawy i odjac ten drugi wynik od pierwszego.
Byc moze w 1.8 czasy sa takie same, ale wznios jest mniejszy niz w 1.9? Ciezko okreslic.
Im dluzszy czas i wiekszy wznios, tym lepiej napelni sie komora sprezania mieszanka, co przeklada sie na moc. I mysle ze w Dieslu takze.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
- MILO.
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 306 GTI6
- Kontakt:
moj 1.9 z kolei pali okolo 7-8 bez wzgledu na to czy jade spokojnie czy tez nie...
Z reszta sa to szacunkowe dane bo kto wie czy nie wiecej (leje i jezdze nie patrzac na licznik) Tu moje pytanie: czy moze mi ktos napisac orientacyjne ceny wymiany wtryskow (na jakie) i regulacji?
Niestety moje mozliwosci (znajomosci) nie maja "znajomego pompiarza"
Z reszta sa to szacunkowe dane bo kto wie czy nie wiecej (leje i jezdze nie patrzac na licznik) Tu moje pytanie: czy moze mi ktos napisac orientacyjne ceny wymiany wtryskow (na jakie) i regulacji?
Niestety moje mozliwosci (znajomosci) nie maja "znajomego pompiarza"
Same końcówki mogą być tańsze.
Regulacja nie mam pojęcia..
Napewno można obniżyć znacznie koszty dając wymontowane całe wtryski.
Tak ostatnio dumałem czy faktycznie obsługa diesela jest taka droga, czy się utarło że powinien być bezobsługowy przez milion km..
Dobre świece żarowe potrafią wytrzymać nawet 200kkm
Dobre końcówki wtrysków też coś koło tego.
Przez te 200kkm w benzyniaku trzeba zmienić X kompletów świec, przewodów, pewnie lambde, pompke paliwa, jakiś moduł i cewkę to ostatnio szczególnie modne itp
Regulacja nie mam pojęcia..
Napewno można obniżyć znacznie koszty dając wymontowane całe wtryski.
Tak ostatnio dumałem czy faktycznie obsługa diesela jest taka droga, czy się utarło że powinien być bezobsługowy przez milion km..
Dobre świece żarowe potrafią wytrzymać nawet 200kkm
Dobre końcówki wtrysków też coś koło tego.
Przez te 200kkm w benzyniaku trzeba zmienić X kompletów świec, przewodów, pewnie lambde, pompke paliwa, jakiś moduł i cewkę to ostatnio szczególnie modne itp
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
-
- Nowicjusz
tak czytam czytam i zastanawiam sie coe jest z moim dieslem? pali zawsze prawie zawsze tyle samo 4.7 trasa przy 90km/h i 5.4 miasto ale na trasie nie zeby uzyskac 120 to chyba z minute musze sie napedzac przy pelnym gazie a i tak osiagam max 120km/h i pali okolo 7... co jest nie tak skoro slysze tu od fox'a 150km/h dieslem! dochodze do wniosku ze z moim jest cos nie tak ale co??
Limit znaków w podpisie powinien wynosić 205 znaków
- Rudzio
- Nowicjusz
ja moim pugiem 1,8D jak narazie jechalem 155km/h ale mysle ze spokojnie by sie jeszcze rozpedzil, opony mam w orginalnym rozmiarze wiec raczej zadnych przeklaman nie ma co do spalania to jestem bardzo zadowolony bo na pelnym baku bez problemu robie ponad 1000km w cyklu mieszanym i bez oszczedzania mojego lwa minimalne spalanie jakie udalo mi sie uzyskac to ok 3,8l/100km ))) takze co diesel to diesel