Bo przecięcie mam w miejscu które najbardziej jest przy przegubie (w tym zagłębieniu)
Wymiana osłony przegubu - pomożecie ?
- 
				domel
 - Uzalezniony
 - Posiadany PUG: 1,8D 92r
 - Numer Gadu-gadu: 0

Re: Wymiana osłony przegubu - pomożecie ?
To i może u mnie jest coś podobnego 
.
Bo przecięcie mam w miejscu które najbardziej jest przy przegubie (w tym zagłębieniu)

- gti&green
 - Junior
 - Posiadany PUG: był RG 1.4 1991r, GTi 1.9 1991r, był green 1.1 zeswapowany na 1.4 1991r i nowy nabytek XS 1.4 1991r
 - Numer Gadu-gadu: 5809515

koło roku jeździłem bez osłony na przegubie, zima, lato, deszcz, piach, błoto.... wczasy nad morzem, delegacje w krakowie.. dało rady... po powrocie z wczasów zaczęła popukiwać, ale wracałem w ulewnym deszczu, grzejąc po autobanie 160 - 170 non stop i smar wypłukało... zimowa delegacja w krk odbyła sie z postojami na popsikanie przegubu smarem w sprayu bo się już blokował że skręcać nie chciał i strzelał  
 ale dojechałem w miarę spokojnie... choć z duszą na ramieniu, żeby tylko nie odpadł ... ale na szczęście wytrzymał... i łożyska w skrzyni też. a cwaniaki mechaniki straszyli ze mam tym nie jeździć...  
 zaraz wchodzę na alledrogo i poszukam tubek bo już widać pęknięcia na jednej gumie, dlatego się podpiąłem do tak starego tematu... powodzenia wszystkim wymieniającym gumki. 

205... i wszystko inne zostaje w tyle
Technik konserwacji zabytków, w pracy i w garażu :p

- 
				cyborg
 - Uzalezniony
 - Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM

Nie wiem czy chciales sie pochwalic czy co.. Wspolczuje twojemu Pugowi jak wszystko w nim tak wymieniasz..

- Orfister
 - Moderator
 - Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
 - Numer Gadu-gadu: 2690638
 - Kontakt:

Proszę....powiedz, ze to był żart, błagamgti&green pisze:koło roku jeździłem bez osłony na przegubie, zima, lato, deszcz, piach, błoto.... wczasy nad morzem, delegacje w krakowie.. dało rady... po powrocie z wczasów zaczęła popukiwać, ale wracałem w ulewnym deszczu, grzejąc po autobanie 160 - 170 non stop i smar wypłukało... zimowa delegacja w krk odbyła sie z postojami na popsikanie przegubu smarem w sprayu bo się już blokował że skręcać nie chciał i strzelałale dojechałem w miarę spokojnie... choć z duszą na ramieniu, żeby tylko nie odpadł ... ale na szczęście wytrzymał... i łożyska w skrzyni też. a cwaniaki mechaniki straszyli ze mam tym nie jeździć...
zaraz wchodzę na alledrogo i poszukam tubek bo już widać pęknięcia na jednej gumie, dlatego się podpiąłem do tak starego tematu... powodzenia wszystkim wymieniającym gumki.
- gti&green
 - Junior
 - Posiadany PUG: był RG 1.4 1991r, GTi 1.9 1991r, był green 1.1 zeswapowany na 1.4 1991r i nowy nabytek XS 1.4 1991r

Niestety nie żartowałem... brak kasy był totalny na auto, ale już zrobione i jest w coraz lepszej kondycji 
Wiem ze kiedyś robiłem mu krzywdę, teraz już nawet go tak nie cisne bo mi go szkoda, ma 20 latek a jeździ lepiej niż niejedne nowsze auto
Dzisiaj przy sobotnim myciu zauważyłem małe pęknięcie na osłonie przegubu, rozglądam się za stożkiem do bezstresowej wymiany osłony przegubu bo szkoda kolejną oskę załatwić na amen.

Wiem ze kiedyś robiłem mu krzywdę, teraz już nawet go tak nie cisne bo mi go szkoda, ma 20 latek a jeździ lepiej niż niejedne nowsze auto
Dzisiaj przy sobotnim myciu zauważyłem małe pęknięcie na osłonie przegubu, rozglądam się za stożkiem do bezstresowej wymiany osłony przegubu bo szkoda kolejną oskę załatwić na amen.

- 
				cyborg
 - Uzalezniony

Ja kiedys kupilem te stozki normalnie w sklepie z czesciami, tzn sciagnieto mi na zamowienie. Zestaw 3 stozkow-3 wielkosci, kosztowal chyba cos ok 70 zl (ale jakies 4 lata temu). Calkiem fajna zabawa z gumami i stozkiem ;D

- Martinoo
 - Moderator
 - Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
 - Numer Gadu-gadu: 8330169
 - Kontakt:

Też się dziwiłem jak tak mozna traktować poczciwego puga.Orfister pisze:Proszę....powiedz, ze to był żart, błagamgti&green pisze:koło roku jeździłem bez osłony na przegubie, zima, lato, deszcz, piach, błoto.... wczasy nad morzem, delegacje w krakowie.. dało rady... po powrocie z wczasów zaczęła popukiwać, ale wracałem w ulewnym deszczu, grzejąc po autobanie 160 - 170 non stop i smar wypłukało... zimowa delegacja w krk odbyła sie z postojami na popsikanie przegubu smarem w sprayu bo się już blokował że skręcać nie chciał i strzelałale dojechałem w miarę spokojnie... choć z duszą na ramieniu, żeby tylko nie odpadł ... ale na szczęście wytrzymał... i łożyska w skrzyni też. a cwaniaki mechaniki straszyli ze mam tym nie jeździć...
Tak to przysłowiowego golfa dobijaj
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!

307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- 
				cyborg
 - Uzalezniony

Nie jedzcie juz po chlopaku, okazal skruche..
 Ja kiedys tez mialem totalny brak kasy i jezdzilem na starych poloskach dluuugo jak juz stukaly.. Ale pozniej sie odkulem i sprezentowalem mu nowki sztuki (tzn regenerowane Spidany) i od wtedy gumki wymienialem na czas;)

- skola
 - Uzalezniony
 - Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM

ja w sowim starym sx jeździłem z polosia bez gumy chyba ze 3 lata , stukała, pukała jezdzila bez smaru, i nic sie nie dzialo oO

http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
- gti&green
 - Junior

Gumka wymieniona  

Polecam gumy marki AD premium, wymiana jest lekka łatwa i przyjemna, są to specjalne gumy które można założyć bez rozbierania ośki

Za komplet guma, smar i opaski zaciskowe dałem 4 dychy, myślę że warto, zobaczymy jak długo na tym pojeżdżę.

Polecam gumy marki AD premium, wymiana jest lekka łatwa i przyjemna, są to specjalne gumy które można założyć bez rozbierania ośki
Za komplet guma, smar i opaski zaciskowe dałem 4 dychy, myślę że warto, zobaczymy jak długo na tym pojeżdżę.